Maisto virimas
.
(0)
2024-10-09
5
Virti kiaušiniai ne tik skanūs, bet, pasak mitybos specialistų, ir labai naudingi, ypač tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.
Tyrimas pateikė naujų faktų apie daugelio mėgstamą daržovę: pasirodo, gydytojai ją peikia be reikalo
(0)
2022-12-29
6
Medikai pastebi, kad lietuviai be bulvių negali įsivaizduoti savo mitybos, nors ši daržovė siejama su didesne 2 tipo diabeto išsivystymo rizika. Tačiau naujas tyrimas skelbia, kad bulves valgyti sveika, tačiau svarbu jas tinkamai paruošti.
(1)
2019-04-20
-5
Kiaušinis – vienas dažniausiai naudojamų maisto produktų. Jis turtingas įvairiomis medžiagomis – baltymais, vitaminais, aminorūgštimis. Dalį tų medžiagų galime prarasti neteisingai paruošę kiaušinį.
(0)
2018-02-17
3
„Nustatyta, kad daugiausia maistingųjų medžiagų išlieka verdant daržoves garuose. Šios medžiagos yra augaluose esantys junginiai, teikiantys naudą organizmui ir apsaugantys nuo ligų“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas. Jis kalbėjo apie tai, kaip geriausia apdoroti daržoves, kad iš jų pasiimtume visa, kas naudingiausia.
(4)
2017-10-16
1
Patiekalai iš grūdų produktų puikiai atskleidžia skirtingų pasaulio šalių maisto kultūros įvairovę. Indai ar kinai savo virtuvės neįsivaizduoja be ryžių, ukrainiečiai save vadina grikiavalgiais, o Peru, Bolivijos ir Čilės gyventojai yra sukūrę šimtus patiekalų receptų iš bolivinės balandos sėklų.
(0)
2016-12-21
3
Nepakankamai gerai termiškai apdorotoje vištienoje aptinkamos bakterijos gali sukelti Guillaino-Barre sindromą (GBS), kuris savo ruožtu visame pasaulyje vadinamas vienu dažniausiai pasitaikančių neuroraumeninio paralyžiaus priežasčių.
(7)
2016-01-26
42
Naujausias Ispanijos universiteto tyrimas įnešė sumaišties ir privertė naujai pažvelgti į sveiką mitybą. Pasirodo, kepti daržoves keptuvėje su šlakeliu gero alyvuogių aliejaus yra sveikiau, nei jas virti. Dar daugiau – toks gamybos būdas, mokslininkų teigimu, apsaugo nuo tokių ligų kaip vėžys.
|
||