Netradicinės virtuvės šalininkai
.
(13)
2017-06-21
-23
Vyras su žmona gyvena beveik nevalgydami. Jie teigia išgyvenantys kelis kartus per savaitę paragaudami daržovių sultinio ir vaisių.
(4)
2011-11-24
0
Čikagos universiteto pirmakursis Matthew Krisiloffas iškėlė sau neįprastą tikslą: pristatyti JAV rinkai naują maisto šaltinį - vabzdžius. Studentas įkūrė įmonę „Entom Foods“ ir yra įsitikinęs, kad tėvynainių nusistatymą prieš tokį racioną jam pavyks įveikti, rašo Discovery.com. Šiuo metu kompanija parduoda JAV rinkai „pritaikytus“ produktus: vabzdžius, kuriems pašalintos „fui“ jausmą sukeliančios dalys: akys, sparnai, kojos, bei traškus „egzoskele...
(10)
2011-09-24
0
Locavore – žodis lietuvių kalboje dar neturintis atitikmens (gal tiktų „vietėdžiai“?), tačiau Vakaruose skambantis vis dažniau ir dažniau. Taip save vadina žmonės, kurie gamina ir valgo maistą užaugintą kuo arčiau buvimo vietos esančioje teritorijoje. Miestas tai, ar kaimas, nesvarbu. Svarbiausia, jog tai, kas keliaus į skrandį būtų gimę ir užaugę ne toliau, nei 100 kilometrų spinduliu nuo ten, kur sėdi valgytojas.
(0)
2011-06-13
0
Ligų nėra, o visa tai, ką vadiname susirgimais, atvirkščiai, yra procesas, kurį tik sveikas organizmas gali vykdyti – kiek keistokas mūsų ausiai teiginys, tiesa? „Pone, padėkokite savo vėžiui, jei ne jis, jūs jau būtumėt seniai mirusi“, – dar nuostabiau skamba kažkada gydytojo Herberto Šeltono ištarti žodžiai. Toks Natūraliosios higienos atstovų požiūris kartu ir glumina, ir žadina smalsumą. Todėl tuo pasidomėti tikrai verta, juolab kad nuo to ne maža dalim...
(18)
2011-05-23
0
Braškės žiemą, vynuogės pavasarį, mangai ir papajos, žąsų kepenėlės ir prancūziški raguoliai, minkštutėlė vištiena su imbiero padažu, maskarponės sūrio tortai ir vynas iš Australijos, Čilės, Kalifornijos… Ech, kaip mums pasisekė! Lyg vartai pačios veriasi durys į prekybos ir pramogų sostines, puolame į jas tarsi į ekstazę ir lyg užburti valandų valandas klajojame margų lentynų labirintais, palaimingais veidais ir plačiai atmerktomis akimis – tiek visko d...
(45)
2011-04-13
2
Energingi, sveiki ir jauni „senukai“, nenuilstantys maratonų bėgikai ir žmonės, bandantys suprasti tai, ką diktuoja mūsų prigimtis – apie juos ir jų pasirinktą mitybos būdą, žaliavalgystę, kalbėjome praėjusiame žurnalo numeryje. Tęskime pradėtą pažintį su gyvojo maisto atstovais ir jų mintimis.
(33)
2011-03-10
3
Įsivaizduokite, kad vieną dieną artimas žmogus pareiškia, jog daugiau nebevalgys jokio termiškai apdoroto maisto, t. y. virtų, keptų, skrudintų, garuose apdorotų patiekalų. Trumpai tariant, jis pasiskelbia tapsiantis žaliavalgiu. Ką darytumėt? Normalu, jog laikomės atokiai ir žiūrime įtariai į tai, kas mums yra visiškai nauja. Todėl suraukti antakiai, gūžčiojantys pečiai arba sukiojimas pirštu ties smilkiniu kam nors užsiminus apie žaliavalgystę yra sveikintina re...
(8)
2010-10-14
0
Į savo virtuvę, kurioje tradiciškai karaliauja riebūs kaloringi patiekalai, mūsų tautiečiai pasiryžę priimti ir iki šiol neįvertintą brangią gamtos dovaną – sraiges, iš kurių gaminami itin maistingi ir skanūs patiekalai.
|
||