Patarimai: maistas
.


Jis sveikas ir puikaus skonio, todėl turistams dažnai rekomenduojamas vietinėse kavinėse.


Mityba lemia, ar organizmo veikla bus sklandi ir žmogus jausis gerai. Svarbi sveikatai palankios mitybos dalis – baltymai, kurie gaunami iš įvairių maisto produktų. Mokslas aiškinasi, kokią įtaką sveikatai turi negyvūninės kilmės baltymų šaltiniai, įskaitant tai, kaip jie paveikia cholesterolio ir gliukozės kiekius kraujyje.


Sveikų angliavandenių šaltinis – tai gera alternatyva bulvėms, ryžiams ar makaronams, ypač fiziškai aktyviems žmonėms.


Žinoma, kad pieno produktai yra labai naudingi. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į sūrius, jie būna kieti, minkšti, su pelėsiu ir be jo, sūrūs ir aštrūs, aromatingi ir nelabai. Tačiau daugelis žmonių nežino, koks sūris geriausias sveikatai – šio produkto rūšių yra tiek daug, kad labai lengva susipainioti.


Yra arbata, kurios naudingumą organizmui įrodė mokslininkai – kalbame apie ramunėlių gėrimą.


Iš pirmo žvilgsnio jie atrodo beveik identiški, tačiau skiriasi gamybos procesu ir skoniu.


Šiose daržovėse natūraliai randama cheminė medžiaga vieną dieną gali būti pritaikyta kraujo krešulių prevencijai ir gydymui.


Žuvis yra nepaprastai vertinga sveikos mitybos dalis. Leituvoje jos suvartojama palyginti nedaug, o daugelis žmonių vartoja daugiausia konservuotą žuvį. Tačiau ar žuvies konservai gali būti vertingas šviežios jūros žuvies pakaitalas?


Turtingas vitaminų ir mineralų, antibakterinių, antihistamininių, antioksidacinių ir liekninančių savybių.