Kaip tausoti sveikatą
.


Daugelis žmonių savo dieną pradeda nuo kavos. Tačiau šis gerai žinomas gėrimas gali nustebinti, ypač pažvelgus į tai, kaip jis ruošiamas įvairiose pasaulio vietose.


Mėgstate žaliąją arbatą? Gera žinia – vos puodelis šio gėrimo gali pagerinti protinių užduočių atlikimą, skelbia naujas tyrimas.


Fluoras yra gana prieštaringas elementas. Kodėl? Viena vertus, jis itin svarbus dantų ir kaulų sveikatai, kita vertus – jo perteklius gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Tai mikroelementas, kurio organizmui reikia nedideliais kiekiais, bet kurio vaidmens negalima pervertinti. Ką mes žinome apie jį?


Nors botaniškai tai yra vaisius, kulinarijoje jis laikomas daržove. Augalas naudojamas ne tik gaminant maistą, bet ir dėl įdomios struktūros bei savybių.


Dažnai kalbama apie mitybos įtaką žmogaus vidaus organų veiklai, bet mažiau girdėti apie tai, kaip maistas paveikia akių sveikatą. Ar žinote, kad norint išlaikyti aštrų regėjimą, verta rūpintis širdies ir kraujagyslių sistema? Taip yra, nes akyse esantys kapiliarai tiekia tinklainei maisto medžiagas ir deguonį. Kadangi akių kraujagyslės itin smulkios, didelė rizika, kad riebalų sankaupos jas užkimš.


Svorio mažinimo dieta arba 2 tipo diabetas dažnai verčia apriboti arba atsisakyti makaronų ir ryžių valgymo.


Daugelis iš mūsų esame priklausomi nuo saldaus skonio – prie rytinės kavos užkandžiaujame saldainiais, po pietų nukritus energijai neatsispiriame saldainiui, o kaip atlygį ar norėdami pagerinti nuotaiką kartais nusiperkame gabalėlį pyrago.