Alus
.
(0)
2024-11-04
30
Alaus įvaizdis nėra kaip tipiško sveikuoliško gėrimo – nes šis gėrimas dažniau asocijuojasi su girtų draugužių vakarėliais, nei su maisto papildais ir žolelių arbatomis. Tačiau yra įrodymų, kad kai kurios alaus rūšys gali būti naudingos sveikatai, daugiausia kaip galimas probiotikų šaltinis.
(0)
2024-09-12
14
Amerikietis Maxas Millerio kelis mėnesius rinko ingredientus ir virė alų su senovine mielių atmaina, stengdamasis atkurti 3000 metų senumo alų – o vėliau pasidalino intrukcijomis, kaip tokį senovinį alų galite išsivirti kiekvienas.
(0)
2024-05-06
17
Mokslininkai išsiaiškino, kodėl atšaldytas alus yra skanesnis nei kambario temperatūros – tai susiję su alkoholio savybėmis skirtingose temperatūrose, rašo „Daily Mail“.
(3)
2024-02-07
8
Tyrėjai pastebėjo, kad suvalgius iki trijų šio patiekalo porcijų per dieną, tiriamųjų antsvoris sumažėjo 11 procentų, palyginti su valgiusiais mažiau nei vieną porciją.
(6)
2022-02-15
18
Gali būti, kad esate didelis alaus mėgėjas, bet dėl jame esančio alkoholio negalite dažnai mėgautis savo mėgstamu gėrimu. Išeitis - nealkoholinis alus, bet daugelis sutinka - tai nėra tas pats. O gal įmanoma tai pakeisti? Danų mokslininkai teigia, kad skanus nealkoholinis alus gali pasirodyti visai greitai.
(0)
2021-08-09
5
Prieširdžių virpėjimas didina insulto, širdies nepakankamumo ir kitų su širdimi susijusių sveikatos sutrikimų riziką, o šio reiškinio atsiradimui įtakos turi alkoholis. Tačiau ne visas alkoholis vienodai kankina jūsų širdį. Adelaidės universiteto mokslininkai nustatė, kad saikingas alkoholio vartojimas, vengiant alaus ir sidro, sveikatai yra mažiau rizikingas.
(0)
2021-04-26
17
Ar kada pagalvojote, kiek burbuliukų yra jūsų alaus bokale? Ne? Na, mokslininkai tai padarė ir naujame tyrime pagaliau atsakė į šį keistą klausimą.
(9)
2021-03-08
29
Jei alus jums kaip duona kasdieninė, turėtumėte žinoti ir tai, kaip šis pomėgis gali paveikti jūsų organizmą.
(0)
2021-01-17
15
Krokuvos akademikas ir alaus entuziastas, naudodamas senovines nuosėdas, surinktas nuo rūsio sienų, atkūrė viduramžišką baltąjį alų.
(0)
2021-01-10
0
Be kitų veiksnių, vienas iš dalykų, dėl kurio vadinamasis apynių alus yra toks populiarus, yra jų vaisių aromatas. Naujas gamybos procesas galėtų leisti aludariams geriau apskaičiuoti tą aromatą sukeliančius tiolio junginius kuriant vaisiais kvepiantį alų.
(0)
2020-07-13
20
Aludės yra vienas iš labiausiai atpažįstamų Didžiosios Britanijos simbolių. Tačiau ar žinojote, kad prie to, kad anglai pamėgo aludes, didele dalimi prisidėjo kita, prieš 700 metų vykusi pandemija?
(4)
2019-08-13
10
Niekam ne paslaptis, kad dideli alaus mėgėjai dažniausiai išsiskiria iš kitų savo apskritu pilvuku, o kai kurie net atrodo tarytum prariję alaus statinę.
(0)
2019-05-28
9
Jei nuėjus į barą jums atrodo, kad alus ten gali būti pasenęs – tai ką galvotumėte apie 5000 metų senumo alų? Tokį neseniai sugebėjo pagaminti mokslininkų komanda Izraelyje, kuri vėliau sakė, kad alus, nors ir šiek tiek keistas, bet tikrai nėra neskanus.
(0)
2019-05-01
3
Archeologai rado įrodymų, kad Vario kultūra (isp. Cultura Wari) – viena iš Peru civilizacijų, gyvavusi dar prieš inkus, virė alų – ir kad šis gėrimas buvo itin svarbus kultūriniam bei politiniam jų imperijos gyvenimui. Būtent alus jiems leido gyvuoti daugiau nei 400 metų.