Žmogaus kraujotaka ir širdis
.
(0)
2024-11-29
19
Liūdnai pagarsėjęs cholesterolis yra sudedamoji dalis, reikalinga tinkamam viso organizmo, ypač smegenų, endokrininės ir virškinimo sistemos, veiklai. Tačiau MTL cholesterolio perteklius yra pavojingas, nes užkemša venas ir gali sukelti aterosklerozę, infarktą ar insultą.
(0)
2024-11-25
14
Šie maisto produktai iš tikrųjų mažina cholesterolio kiekį, todėl juos dažnai rekomenduojama įtraukti į sveiką ir subalansuotą mitybą.
(0)
2024-10-09
5
Virti kiaušiniai ne tik skanūs, bet, pasak mitybos specialistų, ir labai naudingi, ypač tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.
(0)
2024-08-30
9
Šios kruopos gali sumažinti bendrąjį cholesterolio kiekį vidutiniškai 8 %, o MTL („blogojo“) cholesterolio kiekį – 10 %.
(0)
2024-07-05
3
Šiame gardumyne gausu flavanolių, kurie pasižymi antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis ir gali palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą.
(0)
2024-06-16
11
Česnakai nuo seno naudojami liaudies medicinoje, tačiau trūksta mokslinių įrodymų apie jų poveikį sveikatai. Šias spragas užpildo naujas tyrimas, parodęs, kad česnakai gali turėti teigiamą poveikį gliukozės (cukraus) ir lipidų (riebalų) apykaitai kraujyje.
(0)
2024-06-12
14
Kaip išvengti vėžio? Atsakymų į šį klausimą ypač aktyviai ieško medicinos mokslas. Tyrimai duoda vaisių – vis daugiau sužinome apie tai, kokie veiksniai gali prisidėti prie onkologinės ligos išsivystymo.
(0)
2024-05-14
7
Socialiniuose tinkluose, ypač „TikTok“, plinta vaizdo įrašai, kuriuose teigiama, kad užšaldžius duoną ji iš tiesų tampa sveika. Kai kuriuose iš jų cituojami tai patvirtinantys tyrimai. Tačiau ar iš tiesų dėl to ji tampa sveikesnė, pasakoja „ScienceAlert“.
(0)
2024-04-01
0
Šiltuoju sezonu, ypač vasarą, suaktyvėja širdies ir kraujotakos ligos. Pakilus oro temperatūrai net ir sveika širdis gali susidurti su iššūkiais, o žmonėms, sergantiems širdies ligomis, ypač svarbu iš anksto užkirsti kelią nemaloniems simptomams bei galimiems padariniams.
(0)
2024-03-16
2
Mityba lemia, ar organizmo veikla bus sklandi ir žmogus jausis gerai. Svarbi sveikatai palankios mitybos dalis – baltymai, kurie gaunami iš įvairių maisto produktų. Mokslas aiškinasi, kokią įtaką sveikatai turi negyvūninės kilmės baltymų šaltiniai, įskaitant tai, kaip jie paveikia cholesterolio ir gliukozės kiekius kraujyje.
(0)
2024-02-10
2
Cinamonas mediciniais tikslais vartojamas jau beveik 5 tūkst. metų. Romėnai jį naudojo virškinimo ir kvėpavimo takų ligoms gydyti, o senovės egiptiečiai – kvepalams ir maistui gardinti.
(0)
2024-01-02
4
Pasirodo, sūris gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Tai parodė naujas tyrimas. Tiesa, tam tinka ne bet koks sūris.