Duona (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.


Yra posakis: „Duona – visko galva“. Be daugybės kitų naudingų savybių, ji gali apsaugoti ir nuo infarkto ar insulto. Tačiau su šia užduotimi susidoroti gali tik viena rūšis duonos.


Kai kurie žmonės beveik visą maistą valgo su duona ir nemato dėl to jokių problemų.


Jungtinės Karalystės (JK) mokslininkai eksperimentuoja genetiškai redaguodami duoną, kuri bus pirmoji tokia Europoje.


Maisto švaistymas yra baisus dalykas, tačiau greitas gyvenimo ritmas lemia, kad pamirštame kas yra padėta virtuvės spintelėje.


<em>Glitimas gali būti ne blogietis. Duomenys rodo, kad problemas pilve gali kelti kviečiuose esančios fruktanų molekulės jų netoleruojantiems žmonėms.</em>


Nors duona yra maisto piramidės pagrindas, šiandien daugelis populiarių dietų ar svorio metimo atstovų rekomenduoja ją išbraukti iš savo kasdienio maisto raciono.


<em>Žmonės, kurie privalo vengti gliuteno, greitai galės turėti savo duoną (ir pyragą) ir juos valgyti. Sukurta kviečių linija, negaminanti gliutenų, galinčių sukelti pavojingą imuninę r
|
||