Greitas maistas (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2023-11-18
4
Tiek gyvenime, tiek picos dalybose sąžiningumas yra svarbu. Jei norite supjaustyti picą vienodo dydžio gabalėliais, užduoties sunkumas priklausys nuo to, kiek žmonių turės ją dalytis. Laimei, matematikoje yra keletas gudrybių, kaip užtikrinti, kad visiems picos atitektų po vienodai. Net jei valgytojų yra nelyginis skaičius.
(0)
2023-05-04
-1
Gruzdintos bulvytės – riebus, tačiau daugeliui žmonių nuodemės vertas maistas. Pasirodo, aliejuje keptas užkandis gali turėti neigiamos įtakos ir žmogaus psichinei sveikatai.
(0)
2023-02-06
0
Daugelis iš mūsų streso metu paguodos ieško paguodos maiste. Kodėl taip yra, kelia klausimą livescience.com.
(4)
2022-08-05
2
Naujajame tyrime teigiama, kad itin apdoroto maisto vartojimas gali lemti kognityvinių funkcijų pablogėjimą, praneša „Fortune Well“.
(0)
2021-12-06
2
Statistika teigia, kad vienas amerikietis per metus suvalgo vidutiniškai 100 mėsainių. Kasmet JAV gyventojai jų nuperka 14 milijardų. Ši apvali bandelė su įdaru tapo amerikietiškojo gyvenimo būdo simboliu.
(0)
2021-11-17
3
Daugelis vaikų JAV nežino iš kur iš tikrųjų gaunamas maistas, kurį jie valgo kasdien, ypač kai kalbama apie mėsą.
(10)
2021-10-09
2
Nors bulvių traškučiai laikomi sveikatai kenksmingu maistu, juos vis tiek kasdien valgo daugybė žmonių, suvilioti įvairiausių dabar gaminamų traškučių skonių.
(0)
2021-09-14
4
Duonos paplotėliai su įvairiais priedais buvo mėgstami visais laikais. Sardinijoje rasta plokščios duonos, iškeptos prieš 3000 metų. VI a. prieš mūsų erą persai ant duonos paplotėlių dėdavo datulių ir sūrio.
(0)
2021-09-11
8
Po daugumos linksmybių, kuriose būna gausu alkoholio, kitą rytą laukia ne toks linksmas jausmas – pagirios. Dažnai prabudę skaudančia galva norime tik vandens ir nesveiko, greito maisto. Ar kada susimąstėte, kodėl organizmas reikalauja būtent jo?
(0)
2021-05-13
4
Kvinslando universiteto mokslininkai nusprendė patikrinti, ar ryžiuose yra mikroplastiko. Ir rado jo daugiau nei tikėjosi, ypač greitai paruošiamuose ryžiuose.
(0)
2021-02-22
8
Beveik kiekvienoje kavinėje, kurioje siūloma rinktis garnyrą, galima pamatyti gruzdintus bulvių šiaudelius, kuriuos mes labiau įpratę vadinti prancūziškomis bulvytėmis (angl. french fries). O greito maisto restorane bulvytės yra tarsi neatskiriamas mėsainio priedas. Jas mes mėgstame rinktis vietoje įprastų bulvių ar netgi ryžių. Tačiau kaip atsirado toks paprastos bulvės paruošimas? Ir kodėl jos vadinamos „prancūziškomis“?
Apklausa atskleidė keistą faktą - lietuviai žino, kad renkasi nesveiką maistą, bet vis tiek jį valgo
(0)
2020-12-14
2
Apie tai, ką valgyti sveika ir ką ne, informaciniais kanalais išgirsti galima bene kiekvieną dieną. Tačiau, nepaisant to, jog jau seniai išaiškinta greitai paruošiamų makaronų cheminė sudėtis, šį produktą kasdien vartoti renkasi 5 procentai Lietuvos gyventojų. Tokius rezultatus atskleidžia šiais metais atliktas Kauno kolegijos dėstytojų ir studentų tyrimas.
(0)
2020-09-13
8
Gausiai vartojant pramoniniu būdu intensyviai perdirbtus produktus pakinta senėjimo procesus lemiančios chromosomos. Ši tyrimo išvada buvo pristatyta neseniai vykusioje internetinėje medikų konferencijoje.