Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Maisto kepimas (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(0) 2024-03-29 5
Prancūziškos bulvytės ar kepti svogūnų žiedai – gruzdintas maistas, kuriuo mėgaujasi daugybė žmonių. Tačiau naujas tyrimas atskleidžia, kad riebaluose kepti valgiai gali padidinti riziką susirgti demencija.
(0) 2023-09-16 16
Pasirodo, net ne visos patyrusios šeimininkės ir šeimininkai žino, kokį aliejų galima naudoti kepant nepakenkiant sveikatai – rafinuotą ar nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.
(1) 2022-11-12 20
Naujame tyrime atskleista, kiek daug mažų plastiko dalelių gali patekti į mūsų maistą po sąlyčio su maisto ruošimo įrankiais, nes nedidelis įtrūkimas teflonu dengtoje keptuvėje gali išskirti net 9 100 dalelių.
(1) 2020-07-08 0
Šašlykai – daugumos lietuvių labai mėgstamas, vasariškas ir... kartais netgi pavojingas maistas. Kaip juos kepti, kokius rinktis ir su kuo valgyti kad nesukeltume grėsmės sveikatai ir neapkartintume savo atostogų?
(0) 2020-04-26 -5
Šiuolaikiniai žmonės gana nemažai žino apie sveiką mitybą, fizinio aktyvumo naudą, tačiau, kalbant apie vėžio prevenciją, vis dar yra nemažai ir klaidingos bei mitais apipintos informacijos, kuria daugelis tiki. Laidoje „Delfi diena“ ekspertės papasakojo apie tikruosius kancerogenus, kur galime jų rasti ir ar iš viso įmanoma kancerogenų išvengti.
(0) 2020-03-03 10
Tai, kad alyvuogių aliejus turi daugybę sveikatai naudingų ir net būtinų medžiagų, yra girdėjęs bene kiekvienas. Vis dėlto neapsigaukite – neteisingai naudojant šį riebalą, galite padaryti didžiulę žalą savo kūnui.
(12) 2019-09-20 95
Į virtuves po truputį sugrįžta ketaus indai. Sunkios keptuvės, puodai ir kiti indai populiarėja ir dėl to, jog žmonės ima baimintis Teflonu dengtų keptuvių. Yra žinoma, kad pažeistas Teflono sluoksnis gali skleisti ir kancerogenines medžiagas. Bet ar ketaus indai iš tikrųjų yra sveikesni? Kuo jie tokie geri?
(0) 2019-05-07 0
Reguliarų kepinto ir gruzdinto maisto vartojimą žurnale „The BMJ“ aprašytą turimą atlikę JAV mokslininkai linkę sieti su didesne mirties nuo bet kokios priežasties, įskaitant širdies veiklos sutrikimus, rizika.
(0) 2019-01-24 17
Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė pataria, kaip vartoti česnakus, kad gautume daugiausia naudos. Pasak jos, česnakas – natūralus antibiotikas. Vienas iš stipriausių prieskonių, kuris kovoja tiek su virusais, tiek su bakterijomis, saugo ir nuo kirmėlių bei parazitų.
(0) 2017-05-03 1
Toksinės medžiagos akrilamido maiste gausu net tuomet, jei patiekalas nečirškinamas ant atviros ugnies. Nors dažniau akcentuoja, kad keptas ant laužo maistas yra nesveikas, lygiai tokiu pat pavojingu gali tapti ir orkaitėje keptas, keptuvėje šildytas ar karštame aliejuje virtas maistas. Taip sako gydytojas Alvydas Unikauskas laidoje „Klauskite daktaro“.
(0) 2016-12-21 3
Nepakankamai gerai termiškai apdorotoje vištienoje aptinkamos bakterijos gali sukelti Guillaino-Barre sindromą (GBS), kuris savo ruožtu visame pasaulyje vadinamas vienu dažniausiai pasitaikančių neuroraumeninio paralyžiaus priežasčių.
(1) 2016-08-16 35
Jei šiandien vakarienei kepsite žuvį, troškinsite daržoves ar skrudinsite mėsos kepsnį, greičiausiai neapseisite be aliuminio folijos. Tačiau, neskubėkite... ar žinojote, kad ši medžiaga gali rimtai pakenkti jūsų sveikatai?
(7) 2016-01-26 42
Naujausias Ispanijos universiteto tyrimas įnešė sumaišties ir privertė naujai pažvelgti į sveiką mitybą. Pasirodo, kepti daržoves keptuvėje su šlakeliu gero alyvuogių aliejaus yra sveikiau, nei jas virti. Dar daugiau – toks gamybos būdas, mokslininkų teigimu, apsaugo nuo tokių ligų kaip vėžys.
Metai: visi