Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Prieskoniai mityboje (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(0) 2019-09-27 17
Svogūnai ir česnakai yra naudingi sveikatai. Juose yra daug vitamino C, jie stiprina imuninę sistemą, gerina širdies darbą. Naujas Puerto Riko ir Niujorko valstybinio Bafalo universitetų mokslininkų darbas atskleidė ir daugiau teigiamų šių daržovių savybių - moterys turėtų labiau pamėgti svogūnus ir česnakus.
(2) 2019-09-27 99
Ciberžolė ne tik pagardina įvairius patiekalus, tačiau daugelis ją laiko stebuklingu prieskoniu, galinčiu padėti išspręsti sveikatos problemas.
(3) 2019-09-13 20
Aštrų maistą daugelis laiko tikru delikatesu ir teigia, kad nieko nėra geriau už sotų, gausiai česnakais pagardintą patiekalą. Bėda tik ta, kad šitaip papuotavus burnoje lieka stiprokas ir ne itin malonus česnakų kvapas. Laimei, egzistuoja natūralus būdas, kaip jo atsikratyti greitai ir efektyviai.
(0) 2019-09-04 7
Maistui pagardinti mes dažnai renkamės prieskonius, bet reikėtų atsiminti, kad kai kurie pasižymi ir sveikatai naudingomis savybėmis. Šį kartą norėčiau aptarti vieną stipriausių ir efektyviausių „maistinių papildų“ – prieskonį ciberžolę.
(0) 2019-02-21 14
Pipirai kovoja su nutukimu, todėl puikiai tinka sergantiems diabetu. Be to, juose esantis piperinas padeda deginti riebalus ir numesti svorio.
(2) 2019-02-13 1
Natūralūs antibiotikai – produktai, kurie padeda naikinti užkratus ir kovoja su bakterijomis, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis tikina, kad mūsų daržuose ir miškuose augantys tam tikri produktai kovoja su bakterijomis be jokio šalutinio poveikio.
(0) 2019-02-12 14
Jūsų kūno sveikata ir gera vidinė savijauta priklauso nuo daugelio veiksnių, ypač nuo maisto, kurį valgote. Jei dažnai skauda skrandį, pučia pilvą, užkietėja viduriai ar pykina, savo virškinimo sistemai galite padėti vartodami prieskonius. Jie padės sumažinti įvairius negalavimus, o maistas bus įvairesnis ir skanesnis.
(0) 2019-01-25 4
Patiekalai ir padažai su česnakais ar svogūnais gali būti labai gardūs, tačiau palieka nemalonų pėdsaką – bjaurų burnos kvapą. Ką daryti, jei po tokių pietų jus netikėtai pakviečia į svarbų dalykinį susitikimą ar pasimatymą? Kaip išsisukti iš keblios padėties?
(0) 2019-01-24 17
Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė pataria, kaip vartoti česnakus, kad gautume daugiausia naudos. Pasak jos, česnakas – natūralus antibiotikas. Vienas iš stipriausių prieskonių, kuris kovoja tiek su virusais, tiek su bakterijomis, saugo ir nuo kirmėlių bei parazitų.
(0) 2019-01-03 10
Laurų lapų nauda kasai seniai žinoma. Norite išvalyti kasą ir pagerinti jos veiklą? Išbandykite šį receptą.
(1) 2018-12-21 7
Česnakai yra populiarus produktas tarp praktikuojančių alternatyviąją ar papildų mediciną. Visiems yra gerai žinomos jo antibakterinės, priešuždegiminės ir antioksidacinės savybės. Tačiau jei jums yra aktuali širdies sveikata ar medžiagų apykaitos problemos, kuo gali padėti šios aštraus kvapo skiltelės?
(0) 2018-12-18 4
Patiriant dantų, sąnarių ar galvos skausmą nebūtina griebtis vaistų, jei namuose turite kelis jį malšinančius maisto produktus, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Pasak jo, pakanka šių produktų suvalgyti ar įtrinti į skaudančią vietą, o jų efektyvumas net įrodytas moksliškai
(2) 2018-05-21 5
Mes visi esame tai patyrę, kai kurį laiką namuose pabuvęs česnakas ima ir sudygsta. Juk tai – akivaizdus ženklas, kad jo galiojimo laikas pasibaigė, tiesa?
(0) 2018-04-18 6
Krapai – ne tik skanus, bet ir labai sveikas maisto priedas. Šie žalumynai padeda virškinimui, lengvina menstruacijų skausmus, net padeda gydyti depresiją, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Medikas pataria vartoti krapus įvairiomis formomis – kaip sėklas, krapų ekstraktą, šviežius, džiovintus ar šaldytus.
(0) 2018-04-04 9
Sveikatos specialistai sako, kad šį žodį turi įsiminti visi, besirūpinantys sveikata ir gera savijauta. Nuo neatmenamų laikų ciberžolė buvo vadinama vienu naudingiausių prieskonių. Šiuo metu šis augalas išgyvena tikrą atgimimo laikotarpį.