Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Greitai paruošiamas maistas (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(0) 2020-12-14 2
Apie tai, ką valgyti sveika ir ką ne, informaciniais kanalais išgirsti galima bene kiekvieną dieną. Tačiau, nepaisant to, jog jau seniai išaiškinta greitai paruošiamų makaronų cheminė sudėtis, šį produktą kasdien vartoti renkasi 5 procentai Lietuvos gyventojų. Tokius rezultatus atskleidžia šiais metais atliktas Kauno kolegijos dėstytojų ir studentų tyrimas.
(0) 2020-09-13 8
Gausiai vartojant pramoniniu būdu intensyviai perdirbtus produktus pakinta senėjimo procesus lemiančios chromosomos. Ši tyrimo išvada buvo pristatyta neseniai vykusioje internetinėje medikų konferencijoje.
(0) 2019-04-10 6
„Jeigu pakelyje susidaręs šerkšnas, vadinasi, produktas buvo atšildytas. Tai galima patikrinti ir pakračius pakelį – koldūnai turi būti nesulipę“.
(5) 2019-02-20 -2
Namie pačių gaminti makaronai skrandyje suvirškinami per 3 valandas, pagaminti pramoniniu būdu –virškinami iki 6 valandų, o užpilami makaronai iš organizmo pasišalina per 12 valandų ar daugiau – organizme nėra fermentų, kurie suvirškintų tokį cheminį produktą, tad maistas guli tarsi šiukšlių dėžėje nesuvirškintas.
(0) 2018-04-05 3
Anksčiau spraginti kukurūzai buvo sveikas užkandis, bet, pradėjus juos ruošti pramoniniu būdu, kilo daug problemų – į spragėsius pridedama medžiagų, sukeliančių senatvinę silpnaprotystę, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Be to, priduria jis, yra ir kasdien vartojamų produktų, kurie naikina mūsų smegenis.
(6) 2017-10-17 -9
Mikrobangų krosnelė yra puikus išradimas. Joje galima lengvai pašildyti ar net pagaminti įvairų maistą. Tačiau ne bet ką saugu šildyti mikrobangų krosnelėje. Pateikiame jums dešimt dalykų, kurių jokiu būdu neturėtumėte ten dėti, kad ir kaip skubėtumėte.
(2) 2017-06-26 0
Naujas tyrimas rodo, kad valgant tokių bulvyčių daugiau nei du kartus per savaitę dvigubai padidėja rizika mirti, rašo naujienų portalas independent.co.uk.
(2) 2016-10-30 37
Pigūs, lengvai ir greitai paruošiami bei nepaneigiamai skanūs – užpilami makaronai tapo mėgstamiausiu daugelio pasaulio šalių maistu nepaisant savo nekokios reputacijos.
(1) 2016-08-30 18
Tabakas, narkotikai, konservuota žuvis ir pornografija anksčiau buvo pagrindiniai JAV kalėjimo ekonomikos ramsčiai. Tačiau laikai keičiasi. Dabar greitai paruošiamos makaronų sriubos yra naujas kalėjimo valiutos aukso standartas. Tai rodo naujas tyrimas, kurį cituoja „Vice News“.
(0) 2016-05-02 7
Net ir keisčiausi kulinarijos šedevrai nublanksta prieš McDonald „Big Mac“ mėsainio ir lydyto vario derinį. Būtent tokį „patiekalą“ YouTube vartotojas Tito4re pabandė pasigaminti vakarienei.
(6) 2015-06-24 41
„Freescale Semiconductor“ sukūrė technologiją, kuri gali iš esmės pakeisti maisto ruošimo procesą. Radijo dažnių skleidėjai užtikrina tolygų produkto šildymą, atšildo greitai ir gali įvertinti patiekalo paruošimo laipsnį.
(9) 2015-02-03 31
<em>Šis „E“ priedų šeimos atstovas tikriausiai kelia daugiau ginčų, nei visi kiti. Jis plačiai naudojamas visokiausiuose maisto produktuose ir gaminiuose. Ar šis v<strong>E</strong>lnias to
(0) 2014-09-05 19
Apie greitai paruošiamų makaronų naudą ir žalą mūsų visuomenėje apstu legendų. Be galo dažnai jose gerokai sutirštinamos spalvos dėl įvairiausių žmogaus sveikatai kenksmingų priedų, dienos normą viršijančio druskos kiekio ir kitų dalykų, jau spėjusių tapti mitais. Jeigu savo išankstinę nuomonę ir įsitikinimus padėtumėte į šalį ir savęs paklaustumėte, kokius faktus žinote apie greitai paruošiamus makaronus ir jų gamybą? Vargu ar daug galėtumėte papasakoti niekada nebuvę greitai paruošiamų makaronų fabrike, tačiau ten dirbantys technologai kasdien griauna mitus apie šį pasaulį užkariaujantį produktą.
Metai: visi
[1-15] 16-30 >>