Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Greitosios sriubos | Greitai paruošiami makaronai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(0) 2020-12-14 2
Apie tai, ką valgyti sveika ir ką ne, informaciniais kanalais išgirsti galima bene kiekvieną dieną. Tačiau, nepaisant to, jog jau seniai išaiškinta greitai paruošiamų makaronų cheminė sudėtis, šį produktą kasdien vartoti renkasi 5 procentai Lietuvos gyventojų. Tokius rezultatus atskleidžia šiais metais atliktas Kauno kolegijos dėstytojų ir studentų tyrimas.
(5) 2019-02-20 -2
Namie pačių gaminti makaronai skrandyje suvirškinami per 3 valandas, pagaminti pramoniniu būdu –virškinami iki 6 valandų, o užpilami makaronai iš organizmo pasišalina per 12 valandų ar daugiau – organizme nėra fermentų, kurie suvirškintų tokį cheminį produktą, tad maistas guli tarsi šiukšlių dėžėje nesuvirškintas.
(2) 2016-10-30 37
Pigūs, lengvai ir greitai paruošiami bei nepaneigiamai skanūs – užpilami makaronai tapo mėgstamiausiu daugelio pasaulio šalių maistu nepaisant savo nekokios reputacijos.
(1) 2016-08-30 18
Tabakas, narkotikai, konservuota žuvis ir pornografija anksčiau buvo pagrindiniai JAV kalėjimo ekonomikos ramsčiai. Tačiau laikai keičiasi. Dabar greitai paruošiamos makaronų sriubos yra naujas kalėjimo valiutos aukso standartas. Tai rodo naujas tyrimas, kurį cituoja „Vice News“.
(0) 2014-09-05 19
Apie greitai paruošiamų makaronų naudą ir žalą mūsų visuomenėje apstu legendų. Be galo dažnai jose gerokai sutirštinamos spalvos dėl įvairiausių žmogaus sveikatai kenksmingų priedų, dienos normą viršijančio druskos kiekio ir kitų dalykų, jau spėjusių tapti mitais. Jeigu savo išankstinę nuomonę ir įsitikinimus padėtumėte į šalį ir savęs paklaustumėte, kokius faktus žinote apie greitai paruošiamus makaronus ir jų gamybą? Vargu ar daug galėtumėte papasakoti niekada nebuvę greitai paruošiamų makaronų fabrike, tačiau ten dirbantys technologai kasdien griauna mitus apie šį pasaulį užkariaujantį produktą.
(8) 2012-08-09 1
Trumpų atostogų metu keliavau autobusu ir paskutinę kelionės dieną gidė pranešė, jog valgyti nesustosime – laukia ilgas kelias. Iš kuprinių ėmė „lįsti“ užpilamos sriubos, makaronai, padažai. Vienas bendrakeleivis makaronus kruopščiai apibarstė prieskoniais ir dar apipylė pakuotėje rastu padažu. „Susimaišei dubenį naftos?“ - šmaikščiai paklausė kitas.
Metai: visi