Kenksmingos medžiagos maiste (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(1)
2024-12-25
18
Tai kepenyse virsta riebalų pirmtaku, vadinamu lipidais. Šie lipidai vėliau gali maitinti auglį.
(0)
2024-12-24
8
Skandalas kilo dėl neseniai atlikto tyrimo, kuriame teigiama, kad tam tikri virtuvės reikmenys gali būti nuodingi.
(0)
2024-11-21
-2
Avižiniai dribsniai paprastai yra sveikas pasirinkimas. Avižinių dribsnių košėje kupina skaidulų, reikalingų maistinių medžiagų ir baltymų, kurie palaiko širdies sveikatą, gerina virškinimą, padeda kontroliuoti svorį ir cukraus kiekį kraujyje. Avižiniai dribsniai gali prisidėti prie subalansuotos mitybos ir netgi sumažinti uždegimą bei cholesterolio kiekį.
(0)
2024-08-25
139
Riebaliniai audiniai kraujagyslėse ilgainiui padidina cholesterolio kiekį kraujyje. Didelis cholesterolio kiekis, jei juo nesirūpinama, kelia grėsmę širdies ir kraujagyslių sveikatai. Specialistai įvardijo maisto produktus, kuriuos reikėtų vartoti norint jo išvengti.
(2)
2024-05-29
5
Ypač perdirbtas maistas kenkia sveikatai. Šią tiesą dar kartą patvirtino naujas tyrimas – valgant daug apdorotų maisto produktų, padidėja pažinimo funkcijų pablogėjimo ir insulto rizika.
(3)
2024-04-15
-26
Diskusijos apie tai, kas sveikiau – sviestas ar margarinas, tęsiasi jau ne vieną dešimtmetį, o argumentų yra įvairių. Tačiau mokslininkai nusprendė išsiaiškinti tiesą šiuo sudėtingu klausimu.
(0)
2024-03-08
12
Tokia mėsa sukelia pilvo pūtimą ir neigiamai veikia visos virškinimo sistemos veiklą.
(0)
2024-03-04
4
Naujo tyrimo duomenimis, itin apdoroto maisto, paprastai vadinamo greituoju maistu, vartojimas yra susijęs su didesne daugiau nei 30 įvairių neigiamų psichinės ir fizinės sveikatos sutrikimų rizika. Tyrime pabrėžiama, kad tokio maisto vartojimas gali sukelti įvairių sveikatos problemų.
(0)
2024-03-03
8
Kaip skelbia didžiulės apimties tyrimų apžvalga, ypač perdirbtas maistas turi tiesioginę sąsają su 32 žalingais poveikiais sveikatai, įskaitant didesnę širdies ligų, vėžio, antrojo tipo diabeto, psichikos sveikatos sutrikimų ir ankstyvos mirties riziką.
(0)
2024-01-12
24
Naujame tyrime, paskelbtame žurnale „Proceedings of the National Academy of Sciences“, pateikiamas precedento neturintis žvilgsnis į paslaptingą plastiko taršos pasaulį. Kolumbijos universiteto tyrėjų komanda sukūrė naują optinio vaizdavimo technologiją, kurią panaudojo greitai nanoplastiko dalelių buteliuose esančiame vandenyje analizei atlikti.
(2)
2023-11-15
7
Per didelis cukraus suvartojimas siejamas su kūno svorio didėjimu ir nutukimu, širdies ir kraujagyslių ligomis, aukštu kraujospūdžiu, diabetu, kepenų suriebėjimu, vėžiu.
(1)
2023-09-11
14
Daugelyje populiarių maisto produktų, kuriuos valgome kiekvieną dieną, yra paslėptų ingredientų, kurie gali padidinti širdies ligų riziką.