Bulviniai patiekalai (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2022-12-19
25
Bulvių negalima valgyti su mėsa. Kažkur sklandant šį teiginį tikriausiai esame girdėję visi. Tačiau ar tikrai? Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus, mitybos mokslininko Rimanto Stuko, toks lietuvių derinys tikrai galimas, tik verta prisiminti, kaip bulves valgyti, kad gautume kuo daugiau naudos.
(0)
2021-02-22
8
Beveik kiekvienoje kavinėje, kurioje siūloma rinktis garnyrą, galima pamatyti gruzdintus bulvių šiaudelius, kuriuos mes labiau įpratę vadinti prancūziškomis bulvytėmis (angl. french fries). O greito maisto restorane bulvytės yra tarsi neatskiriamas mėsainio priedas. Jas mes mėgstame rinktis vietoje įprastų bulvių ar netgi ryžių. Tačiau kaip atsirado toks paprastos bulvės paruošimas? Ir kodėl jos vadinamos „prancūziškomis“?
(0)
2019-10-28
35
Net jei patys nesportuojate, tikrai esate pastebėję kaip kai kurie žmonės bėgiodami ar važinėdami dviračiais siurbia angliavandenių gelius tiesiai iš pakelio. Tai - kuras sunkiai dirbančiam kūnui, tačiau jį būtų galima pakeisti bulvių koše.
(3)
2018-04-25
9
Saldžiųjų bulvių – batatų – net neverta lyginti su įprastomis bulvėmis, nes batatuose yra dvigubai daugiau skaidulų, dvigubai daugiau kalcio, net 1300 kartų daugiau vitamino A, be to, jie padidina jautrumą insulinui. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Taip pat, priduria jis, batatus turėtų valgyti norintys atsikratyti antsvorio.
(1)
2018-04-02
1
Paprastai keptas bulves valgyti sveika, ypač su daug ląstelienos turinčia luobele. Nepaisant to, dėl bulvių maistinės sudėties (jose yra daugiau krakmolo nei, pavyzdžiui, žaliose lapinėse daržovėse), jos neturėtų būti vienintele daržove jūsų racione, rašo CNN.
(2)
2017-02-01
-6
Mokslininkai paskelbė, kad duona, bulvių traškučiai ir bulvės turėtų būti gelsvos spalvos, o ne suskrudinti iki rudumo – taip sumažintume vartojimą chemikalo, kuris gali sukelti vėžį.
(0)
2017-01-31
0
Žmonės, auginantys alergiškus vaikus, puikiai žino, kaip svarbu vengti net ir nedidelio alergeno maiste, kuris, neturint po ranka epinefrino, gali vaiką ir pražudyti. Alergologė imunologė Sujana Patela ir Amerikos alergijos, astmos ir imunologijos koledžo atstovas Davidas Stukusas tinklalapiui Time.com atskleidžia, kokio maisto reikia vengti tiems, kurie yra alergiški riešutams.
(9)
2016-02-24
3
Dažniausiai bulvės laikomos mažai naudingų medžiagų turinčiu ar net tukinančiu maisto produktu. Tačiau kiek daugiau nei prieš mėnesį, australas Andrew Tayloras ryžosi pradėti mesti svorį į savo maisto racioną įtraukdamas tik bulves.
(6)
2014-08-13
4
<em>Kai kitą kartą užkursite kepsninę, nepamirškite bulvių salotų. Jos gali padėti pasipriešinti kenksmingam raudonos mėsos poveikiui.</em>
|
||