Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Skrudintos bulvytės (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(0) 2023-05-04 -1
Gruzdintos bulvytės – riebus, tačiau daugeliui žmonių nuodemės vertas maistas. Pasirodo, aliejuje keptas užkandis gali turėti neigiamos įtakos ir žmogaus psichinei sveikatai.
(0) 2021-02-22 8
Beveik kiekvienoje kavinėje, kurioje siūloma rinktis garnyrą, galima pamatyti gruzdintus bulvių šiaudelius, kuriuos mes labiau įpratę vadinti prancūziškomis bulvytėmis (angl. french fries). O greito maisto restorane bulvytės yra tarsi neatskiriamas mėsainio priedas. Jas mes mėgstame rinktis vietoje įprastų bulvių ar netgi ryžių. Tačiau kaip atsirado toks paprastos bulvės paruošimas? Ir kodėl jos vadinamos „prancūziškomis“?
(7) 2019-10-24 13
Paauglys, valgydamas bulvių traškučius ir kitus greito maisto produktus, neįtikėtinai smarkiai susigadino sveikatą.
(1) 2019-09-14 5
Ekspertai perspėja dėl galimų piktnaudžiavimo nesveiku maistu rizikų: apako vien gruzdintomis bulvytėmis ir bulvių traškučiais besimaitinęs paauglys, skelbia BBC.
(2) 2017-06-26 0
Naujas tyrimas rodo, kad valgant tokių bulvyčių daugiau nei du kartus per savaitę dvigubai padidėja rizika mirti, rašo naujienų portalas independent.co.uk.
(5) 2015-06-18 16
Oficialiame „McDonald‘s“ interneto tinklalapyje galima sužinoti, kokie ingredientai iš tiesų naudojami kiekvienam restorane gaminamam patiekalui. Vis dėlto dėmesį labiausia patraukia populiariosios skrudintos bulvytės.
Metai: visi