Maisto apdorojimas (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(0)
2024-10-09
5
Virti kiaušiniai ne tik skanūs, bet, pasak mitybos specialistų, ir labai naudingi, ypač tiems, kurių cholesterolio kiekis padidėjęs.
(0)
2024-09-04
4
Yra paplitusi nuomonė, kad daržovės yra sveikos, o jose esančios medžiagos yra būtinos mūsų organizmui. Tačiau viskas priklauso nuo jų paruošimo būdo. Neteisingai apdorojamos jos gali būti didžiulė našta kepenims.
(0)
2024-03-29
5
Prancūziškos bulvytės ar kepti svogūnų žiedai – gruzdintas maistas, kuriuo mėgaujasi daugybė žmonių. Tačiau naujas tyrimas atskleidžia, kad riebaluose kepti valgiai gali padidinti riziką susirgti demencija.
(1)
2024-02-17
4
Vandens fluoravimo praktika atsirado dar 1945 m., tačiau ji taip ir nepasiekė Lietuvos.
(0)
2024-01-18
18
Kiaušiniai yra vitaminų A ir D, geležies, cholino ir kitų maistinių medžiagų šaltinis.
(4)
2023-12-07
1
Socialiniame tinkle „Tiktok“ vaizdo įraše (kuris surinko netgi 22 mln. peržiūrų) parodomas puikus virtuvės triukas kaip pašalinti bulvių žievelę nenaudojant skutiklio ir dauguma nerimauja kodėl anksčiau tai nebuvo įprastas būdas.
(0)
2023-09-16
16
Pasirodo, net ne visos patyrusios šeimininkės ir šeimininkai žino, kokį aliejų galima naudoti kepant nepakenkiant sveikatai – rafinuotą ar nerafinuotą saulėgrąžų aliejų.
Tyrimas pateikė naujų faktų apie daugelio mėgstamą daržovę: pasirodo, gydytojai ją peikia be reikalo
(0)
2022-12-29
6
Medikai pastebi, kad lietuviai be bulvių negali įsivaizduoti savo mitybos, nors ši daržovė siejama su didesne 2 tipo diabeto išsivystymo rizika. Tačiau naujas tyrimas skelbia, kad bulves valgyti sveika, tačiau svarbu jas tinkamai paruošti.
(1)
2022-11-12
20
Naujame tyrime atskleista, kiek daug mažų plastiko dalelių gali patekti į mūsų maistą po sąlyčio su maisto ruošimo įrankiais, nes nedidelis įtrūkimas teflonu dengtoje keptuvėje gali išskirti net 9 100 dalelių.
(0)
2022-10-15
7
Kiekvienas grybautojas nekantriai laukia grybų rinkimo sezono, tačiau, kaip ir kasmet, Lietuvos gyventojams neduoda ramybės klausimas, ar grybai nėra radioaktyvūs ir ar juos saugu valgyti?
(0)
2022-09-21
12
Kai kurie italai savo mylimus makaronus verda išjungę viryklę, kad apribotų sunaudojamų dujų kiekį, tikėdamiesi sumažinti sąskaitas už brangią energiją.
(0)
2021-10-18
15
Sunku įsivaizduoti, kad galima būtų suklysti atliekant tokį paprastą dalyką, kaip maisto šildymą mikrobangų krosnelėje – tačiau, kaip matyti iš neseniai „TikTok“ paskelbto pamokančio vaizdo įrašo, panašu, kad daugelis iš mūsų būtent taip ir daro. Kas įdomiausia, tai patvirtina ir mokslas.
(2)
2021-05-06
19
Beprotiška dietos tendencija, kurią propaguoja kai kurie interneto vartotojai, yra „high meat“ – mėsa, kuri palikta mėnesius ar net metus irti.
(2)
2021-02-10
8
Visi girdėjome, kad lašišą valgyti sveika. Juk tai – puikus omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių šaltinis. Bet ar bet kokią lašišą valgyti sveika? Pasirodo, ne.
(0)
2020-09-13
8
Gausiai vartojant pramoniniu būdu intensyviai perdirbtus produktus pakinta senėjimo procesus lemiančios chromosomos. Ši tyrimo išvada buvo pristatyta neseniai vykusioje internetinėje medikų konferencijoje.