Maisto rūkymas (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(2)
2021-02-10
8
Visi girdėjome, kad lašišą valgyti sveika. Juk tai – puikus omega-3 ir omega-6 riebiųjų rūgščių šaltinis. Bet ar bet kokią lašišą valgyti sveika? Pasirodo, ne.
(0)
2020-04-26
-5
Šiuolaikiniai žmonės gana nemažai žino apie sveiką mitybą, fizinio aktyvumo naudą, tačiau, kalbant apie vėžio prevenciją, vis dar yra nemažai ir klaidingos bei mitais apipintos informacijos, kuria daugelis tiki. Laidoje „Delfi diena“ ekspertės papasakojo apie tikruosius kancerogenus, kur galime jų rasti ir ar iš viso įmanoma kancerogenų išvengti.
(4)
2019-01-23
2
Perdirbtos mėsos valgymas skatina susirgti vėžiu. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) skelbia, kad per dieną suvartojus bent 50 g perdirbtos mėsos (pavyzdžiui, du gabalėlius kumpio), rizika susirgti žarnyno vėžiu padidėja penktadaliu. Tačiau mokslininkai jau prabilo apie uogų naudą norint apsisaugoti nuo vėžio.
(0)
2018-12-22
2
Ši medžiaga, nors ir natūralus aplinkos teršalas, yra kancerogenas, galintis sukelti žmogui vėžį, apie įvairiuose maisto gaminiuose, produktuose ir net ore esančią medžiagą benzpireną LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako profesorė Živilė Lukšienė. Be to, priduria ji, organizme dėl šios medžiagos iškraipoma genetinė informacija, nebegaminamos sveikos ląstelės, daugėja mutacijų.
(0)
2018-10-05
6
Perdirbti mėsos gaminiai – produktai, netinkami vartoti kasdien, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako VU Visuomenės sveikatos katedros vadovas profesorius Rimantas Stukas.
(4)
2018-05-24
10
Visos jūsų mėgstamos dešros, rūkyti lašiniai, mėsos vyniotiniai ar kumpiai – tai peilis jūsų sveikatai ir gyvybei, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Todėl jis siūlo įsivaizduoti, kiek riekelių tokios dešros suvalgytumėte, jei vietoje visiems žinomo žymėjimo „E“ mėsos gaminių etiketėse atsidurtų žodžiai „vėžys“, „cukrinis diabetas“, „Alzheimeris“ ar tiesiog „mirtis“.
(13)
2016-11-09
9
Lašinių tikriausiai niekuomet nerastume sveika mityba besirūpinančio žmogaus šaldytuve. Anksčiau šis maistas būdavo įtraukiamas į „juodąjį sąrašą“, tačiau dabar dažniau galime išgirsti teiginių, kad lašiniai gali būti net naudingi mūsų sveikatai. Tokie tvirtinimai, tikriausiai, džiugina ne vieno lietuvio širdį, tačiau ar tikrai mūsų tautos valgymo įpročiai yra tinkami?
(0)
2016-10-17
-14
Maistinių dažų formulė tokia pati, kaip ir automobiliams skirtų dažų, bet maisto saugumo rodikliai – gerokai griežtesni, sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.
|
||