Medžių sula (Žmogus ir medicina | Mokslas)
.
(1)
2019-03-27
7
Nuo seno lietuvių mėgstama beržų sula išgyvena renesansą – vietos ūkininkai skaičiuoja gerokai augančią paklausą, o kartu ir išaugsiančias pajamas. Ekologiškos ir natūralios mitybos tendencijos padiktavo verslo kryptį ir Lietuvos maisto pramonei – produktų gamyboje naudoti beržų sulą, išgautą išskirtinai tik iš Lietuvoje augančių beržų. Ūkininkas Ritas Kvietkus sako šiemet turintis užsakymą išgauti 50 tonų beržų sulos ledų gamybai – tai didžiausias jo ūkyje užsakytas kiekis. Produktai su Lietuvos ūkyje išgauta ekologiška beržų sula, planuojama, keliaus ir už Atlanto – į saulėtąją Kaliforniją.
(0)
2018-03-18
5
Daugelį lietuvių kankina klausimas, ar sveika gerti sulą. Tai – sezoninis produktas, tekantis iš medžių vos kelias savaites per metus. Tiek beržų, tiek klevų sula turi sveikatai naudingų savybių, tarp kurių – odos jauninimas, bakterijų šalinimas ir net kraujospūdžio mažinimas, LRT televizijos laidoje pabrėžia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas.
|
||