Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
 
 

Mėsos gaminiai (Žmogus ir medicina | Mokslas)

.
(1) 2024-10-09 7
Ar žinojote, kaip reikia laikyti lašinius ir kiek laiko juos galima laikyti šaldytuve arba rūsyje?
(0) 2024-10-04 12
Lietuviškai jautienai – tarptautinis pripažinimas: „BIOVELA Group“ laimėjo aukso ir sidabro medalius „World Steak Challenge“ konkurse.
(0) 2024-09-20 9
Anglai identiški dvyniai Hugo ir Rossas Turneriai pasisiūlė tapti bandomaisiais triušiais ir ištirti, ar veganiška mityba sveikesnė už mėsos ir pieno produktų vartojimą.
(1) 2024-09-15 6
Daugelis žmonių nesupranta, kad net kruopščiai kepant vištieną niekur nedingsta visos su bakterijomis ir parazitais susijusios rizikos. Ruošdami vištieną virtuvėje, mes susiduriame su rimtomis infekcijomis, ypač jei nežinome, kurios jo dalys yra pavojingiausios.
(2) 2024-08-23 -16
Apskaičiuota, kad iki 2050 m. diabetu sirgs 1 milijardas žmonių.
(0) 2024-07-09 9
Tirtas poveikis žarnyno mikrobiomai ir smegenų chemijai.
(0) 2024-03-25 12
Mokslininkai teigia, kad norint prisidėti prie planetos išsaugojimo, pitonai turėtų būti įtraukti į mūsų racioną, rašo „Daily Mail“.
(0) 2024-03-18 2
Laboratorijoje užauginta mėsa buvo reklamuojama kaip būdas tausoti aplinką, tačiau dabar mokslininkai žengia dar vieną žingsnį į priekį ir siūlo žmonėms valgyti pelėsį, rašo „Daily Mail“.
(0) 2024-03-08 12
Tokia mėsa sukelia pilvo pūtimą ir neigiamai veikia visos virškinimo sistemos veiklą.
(0) 2023-11-04 -5
Žmonės yra įpratę ant tabako gaminių matyti griežtus įspėjimus, įspėjančius apie galimą mirtiną pavojų sveikatai. Dabar tyrimas rodo, kad panašus maisto produktų ženklinimas galėtų padėti jiems priimti išmintingesnius sprendimus ne tik dėl savo sveikatos, bet ir dėl planetos ateities, rašo „The Guardian“.
(0) 2023-05-19 1
Maisto produktų sudėties ženklinimas – svarbus ne tik dėl to, kad vartotojai žinotų, kokios žaliavos buvo naudojamos gamyboje, bet ir dėl to, kad vartotojas žinotų, jog produkto sudėtyje nėra įvairių alergenų ar medžiagų, kurių jo organizmas netoleruoja. Maistas gali paveikti vartotojų sveikatą, todėl labai svarbu, kad jis būtų pagamintas kokybiškai ir saugiai, o ženklinimas – tikslus ir atitinkantis keliamus reikalavimus. Nors pažeidimų šioje srityje kartais pasitaiko, tačiau kontroliuojanti institucija į tai reaguoja griežtai, – teigia advokatų kontoros „TGS Baltic“ patarėja Aleksandra Fedotova.
(14) 2023-03-04 -6
Maisto prekių parduotuvėse nesunkiai galima įsigyti vištienos, jautienos ar kiaulienos gaminių, tačiau vis dažniau šalia jų pirkėjai išvysta ir įvairius mėsos analogus. Iš daržovių, riešutų ar grybų gaminami mėsos pakaitalai sėkmingai skinasi kelią tiek tarptautinėje, tiek šalies rinkoje, o siekdami sukurti dar tvaresnius maisto produktus, laboratorijose pluša ir lietuvių mokslininkai.
(0) 2022-12-19 25
Bulvių negalima valgyti su mėsa. Kažkur sklandant šį teiginį tikriausiai esame girdėję visi. Tačiau ar tikrai? Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesoriaus, mitybos mokslininko Rimanto Stuko, toks lietuvių derinys tikrai galimas, tik verta prisiminti, kaip bulves valgyti, kad gautume kuo daugiau naudos.
(5) 2022-08-07 4
Prancūzų mokslininkas, pasidalinęs „Webbo teleskopo nuotrauka“, internete sukėlė tikrą audrą - dabar paaiškėjo paslaptis.