Bulvės
.
(0)
2024-08-28
-4
Sėkmės istorijos suteikia įkvėpimo! Skaitmenino turinio kūrėja Chelsea Mae sulieknėjo – per 15 mėnesių numetė 18 kg. Moteris nusprendė pasidalinti asmenine patirtimi ir naudingais patarimais.
(0)
2023-12-18
12
JAV dietologai nusprendė „sumažinti“ šakniavaisių maistinę vertę kitų produktų, kurie, jų nuomone, naudingesni, naudai.
(4)
2023-12-07
1
Socialiniame tinkle „Tiktok“ vaizdo įraše (kuris surinko netgi 22 mln. peržiūrų) parodomas puikus virtuvės triukas kaip pašalinti bulvių žievelę nenaudojant skutiklio ir dauguma nerimauja kodėl anksčiau tai nebuvo įprastas būdas.
(2)
2023-12-07
52
Bulvės yra vienas populiariausių ir universaliausių maisto produktų pasaulyje. Jose yra daug naudingų medžiagų, tokių kaip krakmolas, skaidulos, vitaminai ir mineralai.
(0)
2023-08-08
-1
Bulvė – lietuviško stalo karalienė. Ją galima išvirti, iškepti, sugrūsti, sutarkuoti ir paruošti begalę skirtingų patiekalų. Jei tik fantazijos netrūksta, regis, bulves galima valgyti kiekvieną dieną. Bet ar tai sveika?
(0)
2023-02-13
12
Aptikus 80 mln. metų senumo augalo fosiliją, pasikeitė mokslininkų požiūris į notreliažiedžių poklasio augalų kilmę. Dabar manoma, kad jie gyvavo ir kretos periodu. Notreliažiedžiams priklauso beveik 40 tūkst. žiedinių augalų, įskaitant tokias šiandien svarbias kultūras kaip kavamedžiai, pomidorai, bulvės ir mėtos.
Tyrimas pateikė naujų faktų apie daugelio mėgstamą daržovę: pasirodo, gydytojai ją peikia be reikalo
(0)
2022-12-29
6
Medikai pastebi, kad lietuviai be bulvių negali įsivaizduoti savo mitybos, nors ši daržovė siejama su didesne 2 tipo diabeto išsivystymo rizika. Tačiau naujas tyrimas skelbia, kad bulves valgyti sveika, tačiau svarbu jas tinkamai paruošti.
(0)
2022-03-14
8
Praėjus daugiau nei 20 metų po pirmojo žmogaus genomo nuskaitymo ir paskelbimo, Miuncheno Ludwigo Maximiliano universiteto ir Kelno Maxo Plancko Augalų selekcijos tyrimų instituto mokslininkai pirmą kartą iššifravo itin sudėtingą bulvės genomą. Šis techniškai sudėtingas tyrimas yra biotechnologinis pagrindas, padėsiantis paspartinti geresnių veislių išvedimą – tai jau daugelį metų siekiamas tikslas augalų selekcijoje ir svarbus žingsnis siekiant užtikrinti pasaulinį aprūpinimą maistu.
(31)
2021-03-01
28
Izraelyje kuriama augalinio pagrindo elektros sistema, kuri bus gerokai pigesnė už baterijas. Tačiau kodėl niekas tuo nesidomi?
(0)
2020-08-06
5
Daug kas net neįtaria, kad paprastuose produktuose, kuriuos valgome beveik kasdien, gali būti nuodingų medžiagų ir kad jais galima nusinuodyti. Net bulvės, vyšnios, riešutai turi nuodingų medžiagų. Kad išvengtume pavojaus, verta žinoti, kur jos slypi ir kokių augalų dalių jokiu būdu negalima vartoti maistui.
(0)
2020-05-25
2
Tikriausiai dauguma žinote, kad bulvių šaldytuve laikyti nederėtų. Tačiau sandėlyje kartu laikyti bulves ir svogūnus tarsi ir skamba logiškai? Pasirodo, iš tiesų tai yra prasta idėja.
(0)
2020-03-10
12
Bulves valgome kone kasdien, tačiau ši 16 amžiuje į Europą atvežta daržovė kadaise žmonėms labai nepatiko. Už Ispanijos ir Airijos ribų ji paplito tik 17 amžiaus viduryje, bet ir tada tik kaip gyvuliams skirtas maistas. Tačiau vienas prancūzas Antoineas-Augustinas Parmentieris šią nuostatą pakeitė gudria marketingo kampanija.
(1)
2020-01-16
14
Tarptautinis bulvių centras (taip, egzistuoja ir toks!) atliko eilę eksperimentų – kad išsiaiškintų, ar gali bulvės augti Marso atmosferinėmis sąlygomis.