Rekomenduojamas daržovių paruošimas
.
Tyrimas pateikė naujų faktų apie daugelio mėgstamą daržovę: pasirodo, gydytojai ją peikia be reikalo
(0)
2022-12-29
6
Medikai pastebi, kad lietuviai be bulvių negali įsivaizduoti savo mitybos, nors ši daržovė siejama su didesne 2 tipo diabeto išsivystymo rizika. Tačiau naujas tyrimas skelbia, kad bulves valgyti sveika, tačiau svarbu jas tinkamai paruošti.
(0)
2021-05-20
57
Maistas paprastai nėra labai grėsmingas, tačiau neteisingai elgiantis ar ruošiant, šie gaminiai gali sukelti sunkią ligą ar net mirtį.
(3)
2019-06-17
4
Dažnai nesutariama, kaip iš tiesų reikėtų plauti vaisius ir daržoves. Vieni mano, kad užtenka nuskalauti vandeniu, kiti įsitikinę, kad norint tikrai nuplauti purvą, vašką ir chemikalus, būtina naudoti parduotuvėje pirktą ploviklį, nors po jo ir lieka bjaurus muilo skonis.
(0)
2019-01-29
15
Nors lupdami ir pjaustydami svogūnus ašarojame, tai niekis, palyginti su tuo, kokią naudą jie teikia sveikatai, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako A. Unikauskas. O gamindami, priduria jis, turėtumėte žinoti, kada ir kokius svogūnus naudoti, pavyzdžiui, raudonųjų svogūnų tikrai neverta kaitinti.
(0)
2019-01-24
17
Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė pataria, kaip vartoti česnakus, kad gautume daugiausia naudos. Pasak jos, česnakas – natūralus antibiotikas. Vienas iš stipriausių prieskonių, kuris kovoja tiek su virusais, tiek su bakterijomis, saugo ir nuo kirmėlių bei parazitų.
(2)
2018-11-02
11
Vienas, kone kiekvienuose namuose esantis produktas, valgomas kartą ar du per savaitę, gali būti naudingas ir mūsų išvaizdai, ir sveikatai , LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Alvydas Unikauskas. Jis kalba apie raugintus agurkus, kurie yra puikus probiotikų - gerųjų bakterijų šaltinis. O laidoje viešėjęs virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo porą nesudėtingų receptų.
(0)
2018-02-17
3
„Nustatyta, kad daugiausia maistingųjų medžiagų išlieka verdant daržoves garuose. Šios medžiagos yra augaluose esantys junginiai, teikiantys naudą organizmui ir apsaugantys nuo ligų“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ sako gydytojas Alvydas Unikauskas. Jis kalbėjo apie tai, kaip geriausia apdoroti daržoves, kad iš jų pasiimtume visa, kas naudingiausia.
(2)
2017-10-05
15
Brokoliai gali pastebimai sumažinti riziką susirgti vėžiu, jei gamindami maistą nesunaikinsite ypatingo fermento.
(0)
2017-02-13
5
Esame įpratę obuolius ar kriaušes valgyti su žievele, nes kažkada girdėjome, kad po ja slypi visi vitaminai. Dažna šeimininkė naudoja citrinos ar apelsino žievelę, nors vis dažniau pasigirsta nuomonių, kad to daryti nederėtų. Tačiau ar žinote, kad kivių odelė valgoma, o daržoves reikėtų virti su odele?
(0)
2015-11-16
30
Svogūnų galime rasti kiekvienoje virtuvėje, tačiau dėl savo gydomųjų savybių jis taip pat yra svarbus medicininis augalas. Kaip ir česnakas, svogūnas priklauso tai pačiai česnakinių šeimai (anksčiau buvo priskiriamas lelijinių šeimai), rašo „BBC Good Food“.
(2)
2015-10-08
21
Galbūt sunku patikėti, bet banano žievė yra ne tik valgoma, bet ir naudinga. Paprastai ją išmetame į šiukšlių dėžę, bet žmonės iš daugybės kitų šalių, pavyzdžiui, Indijos, banano žievę valgo jau seniai. Matyt, jie žino kai ką daugiau nei mes.
(6)
2015-02-09
18
Sakyti jau tikriausiai net ir nereikia – česnaką valgyti išties sveika. Ypač šaltymečiu, kai už kampo tik ir tyko įvairios peršalimo ligos.
(14)
2014-06-27
87
Vasaros pradžia – šviežių bulvių metas! Bėda tik, kad skutasi jos tikrai bjauriai. Ir laiko daug atima, ir pirštų po to nė su rūgštele neatplausi. Laimė, pasaulyje yra išradingų žmonių, kurie savo išradimais pasidalija vaizdo portaluose. Štai užvakar danas Leo Mortenas Lundas savo feisbuko profilyje pasidalino fantastišku šviežių bulvių skutimo "receptu". Fantastiškas – ne tas žodis!
(0)
2013-06-11
0
Įvairiausių teršalų pilnoje mūsų kasdienybėje vaisius galima plauti indų plovikliu ir tikėtis, kad pačiame vaisiuje pesticidų kiekis atitinka saugos reikalavimus.
(0)
2012-10-19
0
Ispanų tyrėjai iš Valensijos politechnikos instituto išrado būdą, kaip sausai užšaldyti produktus – jie sutrinami į miltelius ir išsaugo visas naudingas ypatybes, informuoja „The Daily Mail“. Miltelių galima įberti į pieną, vandenį, apibarstyti patiekalą, jei nesinori valgyti daržovių.