Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Dirbtinė mėsa
 
 

Dirbtinė mėsa

.
(0) 2024-07-16 -1
Naujas proveržis laboratorijoje auginamos mėsos technologijoje žada pagerinti laboratorijoje auginamų mėsos produktų skonį ir priartinti juos prie įprastos mėsos skonio, rašo „BBC Science Focus“.
(0) 2024-03-18 2
Laboratorijoje užauginta mėsa buvo reklamuojama kaip būdas tausoti aplinką, tačiau dabar mokslininkai žengia dar vieną žingsnį į priekį ir siūlo žmonėms valgyti pelėsį, rašo „Daily Mail“.
(0) 2023-11-16 0
Čekų startuolis „Bene Meat Technologies“ pirmoji Europos Sąjungoje įregistravo laboratorijoje užaugintą mėsą, skirtą naudoti gyvūnų augintinių ėdalui ir planuoja kitais metais padidinti gamybą iki kelių tonų per dieną, rašo naujienų agentūra „Reuters“.
(7) 2021-11-08 29
Gamyklą Kalifornijoje valdanti maisto technologijų įmonė „Upside Foods“ masiškai gamina laboratorijoje užaugintą mėsą. Čia ji gali pagaminti stulbinančius 200 tonų mėsos per metus, nors kol kas gamyba apribota iki 23 tonų per metus.
(1) 2021-11-04 3
Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai kartu su kolegomis iš Helsinkio universiteto sukūrė itin maistingą mėsos analogą naudodami fermentuotas sojų išspaudas, dar kitaip vadinamas okara. Lietuvos mokslininkų išradimas gali pakeisti mėsos analogų rinką – naujasis produktas pasižymi mažu druskos bei sočiųjų riebalų kiekiu ir išraiškingesniu nei mėsos skoniu.
(2) 2021-09-07 1
Ant pietų stalo jau dabar galima išvysti augalinę mėsą, drąsesniems teko paragauti ir vabzdžių. Panašu, kad netrukus savo lėkštėje galėsime išvysti ir laboratorijoje užaugintą mėsą. Visa tai – ne naujovių ieškančių gurmanų užgaida, o mokslininkų siekis suvaldyti gyvulininkystės sektoriaus poveikį klimato kaitai.
(10) 2021-07-31 13
Dirbtinė mėsa, nors ir ne taip sparčiai planuota, vis dažniau atsiduria ant žmonių stalo. Todėl neabejojama, kad jau tik laiko klausimas, kada tokia mėsa pateks ir į Lietuvos rinką ar net joje bus kuriama ir gaminama. „Pajėgumų tikrai turime, reikia tik paklausos“, − tinklaraščiui Euroblogas.lt teigė vienas žinomiausių Lietuvos maisto technologų Kauno technologijos universiteto profesorius Petras Rimantas Venskutonis.
(15) 2020-12-17 10
Viename Singapūro restorane šį savaitgalį rengiamas laboratorijoje išaugintos vištienos debiutas, šį produktą gaminančiai kompanijai paskelbus apie trečiadienį pradėtą prekybą.
(0) 2018-02-08 6
Kas jums yra mėsa? Nepakeičiamas aukštos kokybės baltymų, geležies ir vitaminų šaltinis? Ar maistas, kurio niekada nevalgote, nes mąstote apie dienos šviesos nematančias vištas ar klimato atšilimo problemas?
(8) 2017-10-02 26
<em>Dau­ge­lis mė­sos at­si­sa­kan­čių žmo­nių da­ro tai dėl eti­nių pa­s­ka­t­ų – gy­vū­nai ne­tu­ri mir­ti var­dan žmo­gaus so­tu­mo. Ta­čiau ki­ton svars­tyk
(11) 2017-08-11 28
Singapūro valstybinis investicijų fondas „Temasek“ bei „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas ir Honkongo milijardierius Li Ka-shingas investuoja į startuolį „Impossible“, kuris gamina įprastinės mėsos alternatyvą iš augalinės žaliavos, rašo laikraštis „Financial Times“.
(2) 2017-01-16 8
<i>Sukurta mėsa įgauna naują skonį, kai rizikos kapitalo verslininkai užsibrėžia padėti žmonėms gamintis mėsą namie, panašiai, kaip raugti alų, dalinantis ląstelių kultūromis</i>
(0) 2017-01-11 5
Netolimos ateities maisto rinka žada daug įdomybių. Mokslininkai laboratorijose jau prieš kelis metus išaugino dirbtinę mėsą. Tiesa, ji vis dar labai brangi. Norintiesiems alternatyvos šiam produktui siūlomi ne ką mažiau maistingi vabzdžiai, taip pat dumbliai ar trimačiu spausdintuvu pagaminti saldumynai netrukus gali prasibrauti į pasaulinę kultūrą.
Metai: visi
[1-15] 16-30 >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos