Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Maisto gamybos tendencijos
 
 

Maisto gamybos tendencijos

.
(0) 2025-01-15 1
Kepti nėra sunku, tačiau norint, kad taip paruošti patiekalai būtų skanūs ir nekenksmingi sveikatai, reikia laikytis kelių taisyklių. Viskas prasideda nuo tinkamo aliejaus pasirinkimo. Ir tada kyla klausimas, ar galima jį naudoti kelis kartus, ar reikia keisti po kiekvieno kepimo.
(0) 2024-09-04 4
Yra paplitusi nuomonė, kad daržovės yra sveikos, o jose esančios medžiagos yra būtinos mūsų organizmui. Tačiau viskas priklauso nuo jų paruošimo būdo. Neteisingai apdorojamos jos gali būti didžiulė našta kepenims.
(0) 2024-08-30 3
Norint, kad kepinys būtų iškilęs be specialių kildinimo medžiagų, reikia naudoti kiaušinių baltymą. Jį iš esmės sudaro baltymai ir vanduo, todėl plakant baltymai išsiskleidžia ir išsitempia. Šios gijos gali susijungti tarpusavyje, aplink vandenį sulaikydamos oro burbuliukus, todėl baltymai išsiplečia iki aštuonių kartų didesnio tūrio.
(0) 2024-03-21 -3
Prekybos tinklas „Rimi“ žengia žingsnį į tvarią ateitį ir pirmą kartą pristato 3D spausdintuvu atspausdintą lašišą, pagamintą iš žirnių baltymų. Pasak prekybos tinklo generalinio direktoriaus Vaido Lukoševičiaus, tai atsakas į vis didėjantį susirūpinimą dėl per daug intensyvios žvejybos ir prastėjančios jūrų bei vandenynų būklės, o tuo pačiu – dar viena alternatyva veganams, vegetarams bei visavalgiams, kurie nori paįvairinti savo mitybą. Tokios žuvies gamybos procese išsiskiria net 75 proc. mažiau anglies dioksido, reikia 95 proc. mažiau gėlo vandens, tačiau produkte vis tiek gausu baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių.
(2) 2023-08-23 -4
Jeigu kada pirksite šio sūrio, atidžiai pažvelkite į etiketę.
(0) 2023-03-28 1
Mokslininkai ėmėsi plėsti 3D spausdinimo ribas ir pereiti nuo 3D atspausdintų namų prie 3D spausdintuvu sukurtų pyragų.
(0) 2021-11-06 9
Labiausiai klastojami produktai aptinkami Europos Sąjungos rinkoje yra aliejus – ypač alyvuogių, žuvis bei žuvininkystės produktai, paukštiena, medus ir mėsa bei jos produktai. Maisto klastojimo apimtys auga, tokių atvejų Bendrijoje kasmet vidutiniškai fiksuojama 20 proc. daugiau. Lietuvoje maisto klastočių kontrolė pilna apimtimi pradėjo veikti nuo šio rudens.
(2) 2021-05-06 19
Beprotiška dietos tendencija, kurią propaguoja kai kurie interneto vartotojai, yra „high meat“ – mėsa, kuri palikta mėnesius ar net metus irti.
(0) 2021-04-27 -6
Pupelės - tai geras baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Be to, daugybei žmonių tiesiog patinka jų skonis ir tekstūra. Bet ar žinojote, kad raudonosios pupelės iš tikrųjų yra toksiškos?
(0) 2020-03-18 1
Visiems gerai žinoma Viduržemio jūros regiono dieta: itin gausus daržovių, vaisių, žuvies ir alyvuogių aliejaus vartojimas stiprina kaulus, gerina smegenų veiklą ir mažina kai kurių tipų vėžio, diabeto, padidėjusio cholesterolio kiekio kraujyje, širdies ligų ir insulto riziką.
(12) 2019-09-20 97
Į virtuves po truputį sugrįžta ketaus indai. Sunkios keptuvės, puodai ir kiti indai populiarėja ir dėl to, jog žmonės ima baimintis Teflonu dengtų keptuvių. Yra žinoma, kad pažeistas Teflono sluoksnis gali skleisti ir kancerogenines medžiagas. Bet ar ketaus indai iš tikrųjų yra sveikesni? Kuo jie tokie geri?
(1) 2019-07-15 6
Agromaisto inovacijų konkurso „EIT Food Innovation Prizes 2019“ finale antrą vietą užėmė KTU Cheminės technologijos fakultete (CTF) suburta komanda „Supergarden“, pristačiusi inovatyvius, visiškai organiškus, šaltyje džiovintus vaisių, uogų ir daržovių užkandžius BITES.
Metai: visi
[1-15] 16-30 31-45 46-60 >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos