Padažai
.
(0)
2024-01-03
11
Kečupas ir garstyčios yra du populiariausi pagardai visame pasaulyje ir gali būti dedami į įvairius patiekalus. Tačiau jų maistinės savybės gerokai skiriasi, o mitybos specialistai teigia, kad vienas iš šių padažų yra daug sveikesnis, rašo „Fox News“.
(0)
2023-11-19
-2
Tradiciškai sportininkai pasikliauja specializuotais energiniais geliais, kurie yra greitas ir lengvai virškinamas angliavandenių šaltinis ilgų treniruočių metu. Tačiau dabar atsirado netikėtas varžovas: naujoje reklamoje, kurioje bėgikai juos vartoja kaip maisto papildą, pasirodė alternatyva – „Heinz“ kečupo pakeliai, rašo „Science Alert“.
(0)
2021-08-31
5
„Architektas savo klaidas slepia gražindamas pastato fasadą, o virėjas – tobulindamas padažą“, – sako prancūzų patarlė. Dauguma šiandien mūsų vartojamų padažų išrasta Rytuose.
(0)
2021-08-09
3
Vieni be majonezo neįsivaizduoja nei kasdienio, nei šventinio stalo, kitiems tai – tiksinti kaloririjų bomba. Bet baltosios mišrainės be jo nebūtų.
(3)
2015-10-19
24
<i>Kai kas sako, kad dabar auginamas ir apdirbamas maistas ne toks maistingas, kaip senelių laikais. Bet ar tikrai tai tiesa?
(10)
2014-06-16
31
Linkolnšyre (Jungtinė Karalystė) veikiančio restorano "Bindi" šefas sukūrė aitriausią planetoje padažą, kuriuo pagardinamos vištų šlaunelės. Apie šį kulinarinį užtaisą daug pasako jo pavadinimas – "Atomic Kick Ass" (pažodžiui - "Atominis spyris į minkštąją"). Tačiau ne mažiau iškalbinga ir kita detalė: šefas šį padažą gamina tik su dujokauke. Ragavusieji pamena: krimstelėjus tokios kulšelės susidaro įspūdis, kad burnoje detonavo atominis užtaisas.
(5)
2012-08-28
1
Henry Heinzas gimė 1844 metais, dviejų imigrantų šeimoje. Šis žmogus sukūrė vieną didžiausių pasaulyje maisto bendrovių, kurios metinė apyvarta pernai siekė 11 mlrd. JAV dolerių, rašo „Business Insider“.
|
||