Mityba
.


Karštomis dienomis daugiau prakaituojame, o mūsų organizmas natūraliai netenka skysčių. Dehidratacija gali sukelti elektrolitų disbalansą, pavyzdžiui, natrio, kalio ir kitų svarbių mineralų trūkumą.


Kiaušinius virtuvėje naudojame beveik kasdien. Tai neatsiejama mūsų mitybos dalis, būtina ruošiant daugybę patiekalų, užkandžių ar kepinių. Tačiau daugelis nežino, kaip tinkamai juos laikyti, todėl jie greičiau genda. Kokios klaidos reikėtų vengti?


Nauji tyrimai atskleidė netikėtą taurino, žmogaus organizmo gaminamos maistinės medžiagos, vaidmenį. Jo taip pat yra mėsoje, žuvyje ir energetiniuose gėrimuose.


Daugeliui kyla klausimas: koks aliejus kepimui yra sveikiausias? Atsakymas nėra vienareikšmis – pasirinkimas priklauso nuo kelių veiksnių. Vienas svarbiausių – dūmų taškas – temperatūra, kurioje aliejus įkaista: kuo jis aukštesnis, tuo aliejus atsparesnis kaitinimui ir išlaiko daugiau naudingų savybių.


Šioje populiarioje daržovėje gausu flavonoidų, aminorūgščių, vitaminų ir net retų mikroelementų. Tad neabejotina – česnaką verta įtraukti į savo mitybą ne tik peršalus. Kokios dar jo savybės?