Mityba
.


Turbūt nėra populiaresnio garnyro nei virtos bulvės. Jos puikiai papildo bet kokį mėsos ir žuvies patiekalą. Jas ruošiame bent kelis kartus per savaitę, bet ne visada žinome, kad jas galima paruošti greičiau. Net virėjai naudoja šį triuką.


Daugelis žmonių virtuvės spintelėje laiko tik vienos rūšies aliejų, jį naudodami ir salotoms, ir kepimui aukštoje temperatūroje. Dietologai ir gydytojai vis dažniau atkreipia dėmesį į su tokiu neapdairumu susijusią riziką. Kiekvienas riebalų tipas turi skirtingą dūmų tašką, kurį peržengus susidaro kancerogeninės medžiagos.


Kavos gamintojai teigia, kad nors kavos sudėtyje yra galimas kancerogenas – cheminė medžiaga, vadinama akrilamidu – jo kiekis gėrime nėra toks didelis, kad padidintų žmonių susirgimo vėžiu riziką.


Žalioji arbata ir kava – du populiarūs gėrimai, lydintys daugelio mūsų kasdienybę. Tačiau dažnai kyla klausimas: kuris iš jų iš tiesų yra palankesnis mūsų organizmui? Leiskimės į šių gėrimų pasaulį ir panagrinėkime jų privalumus bei trūkumus, kad suprastume, kodėl pasirinkimas tarp kavos ir arbatos gali reikšmingai paveikti jūsų sveikatą.


Nors arbūzus galima įsigyti ištisus metus, jie skaniausi šiltomis ir karštomis dienomis. Pasakojame, kaip išsirinkti sultingą, aromatingą vaisių, kurio minkštimas nebūtų minkštas kaip kempinė. Tai visai nesunku.


Gydytojas įvertino populiarųjį skanėstą. Lenkai (be abejo, ir lietuviai) jį valgo didžiuliais kiekiais, nežinodami, kuo iš tikrųjų save lepina. Eksperto pastebėjimai kelia šiurpą.


Daug žmonių kavą geria ne tik ryte, bet ir dienos metu. Tačiau naujas tyrimas rodo, kad svarbu ne tik kiek jos geriame, bet ir kaip ji ruošiama, nes kai kurie kavos paruošimo būdai gali turėti įtakos mūsų cholesterolio kiekiui.