Mityba
.


Šio vitamino trūkumas yra dažnas, o tai padidina mirties nuo įvairių priežasčių riziką.


Nors bulvių sūdymas virtuvėje atrodo kaip nereikšminga smulkmena, tinkamas šio proceso atlikimas gali iš esmės pakeisti gaminamo maisto kokybę. Ar kada susimąstėte, kada ir kaip geriausia sūdyti bulves, kad jos būtų ne tik skanios, bet ir išsaugotų savo naudingąsias savybes? Šiame straipsnyje atskleisime pagrindines bulvių sūdymo taisykles, kurios padės jums pasiekti puikių rezultatų.


Jei mėgstate sūrį, nebūtina jo atsisakyti. Tačiau stenkitės rinktis sveikesnius, kurie, be skonio, taip pat siūlo kuo daugiau vertingų maistinių medžiagų.


Diskusijos dėl jo saugumo ir kitų šalių patirtis verčia pagalvoti apie galimas alternatyvas.


Kasdienis omega-3 papildų vartojimas gali sulėtinti biologinį senėjimą maždaug trimis mėnesiais – o jei kartu vartojamas ir vitaminas D bei atliekami fiziniai pratimai, poveikis gali būti dar didesnis.


Mėsa neabejotinai yra svarbus baltymų ir įvairių maistinių medžiagų šaltinis daugelyje pasaulio šalių. Vis dėlto, svarbu pabrėžti, jog ne visos mėsos rūšys vienodai prisideda prie mūsų sveikatos. Tad kokią mėsą reikėtų vartoti itin retai arba visai vengti dėl galimo neigiamo poveikio organizmui?


Kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Daugeliui žmonių tai yra kasdienis ritualas. Italai kavinėje geria greitą espreso kavą, o amerikiečiai mieliau ją nešiojasi dideliame puodelyje visą dieną. Tuo tarpu paaiškėja, kad laikas nuo kavos užplikymo iki gėrimo yra labai svarbus.


„Vienintelis dalykas, dėl kurio gyvenime gailiuosi, yra tai, kad neišgėriau pakankamai šampano“, – yra sakęs anglų ekonomistas ir filosofas Johnas Maynardas Keynesas (1883–1946). Pasirodo, šioje citatoje gali būti stebėtinai daug tiesos, rašo „Science Alert“.


Užuot naudoję vaistinėse siūlomas priemones, griebkitės šio pamiršto lobio! Net faraonai žinojo jo galią.