Bendrosios mitybos rekomendacijos
.


Jei norite numesti svorio, vienas iš efektyviausių būdų pagreitinti šį procesą – pradėti rytą nuo gėrimų, kurie aktyvina medžiagų apykaitą ir skatina riebalų deginimą.


100 g porcijoje yra apie 18 g baltymų, todėl tai puikus pasirinkimas sportininkams ir žmonėms, besilaikantiems daug baltymų turinčios dietos.


Žuvis – tai ne tik gardus, bet ir nepaprastai naudingas produktas mūsų sveikatai. Joje gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios yra itin svarbios širdies ir kraujagyslių sistemai, smegenų veiklai ir bendrai organizmo būklei. Vis dėlto, norint išsaugoti visas šias vertingas medžiagas, labai svarbu pasirinkti tinkamą žuvies paruošimo būdą. Nemaža dalis žmonių, gamindami žuvį, daro klaidų, kurios sumažina šio produkto naudą. Tad ko reikėtų vengti ir kaip geriausia gaminti žuvį?


Japonijos gyventojai garsėja ne tik ilgaamžiškumu, bet ir liekna figūra – ir tai ne dėl griežtų apribojimų, o dėl sąmoningų mitybos įpročių. Viena iš pagrindinių japonų mitybos kultūros taisyklių gali tapti tikru atradimu tiems, kurie nori numesti svorio be griežtų dietų. Apie tai praneša svetainė „Daily Express“.


Visi nori gyventi kuo ilgiau, žinoma, su sąlyga, kad jausis gerai ir bus stiprios sveikatos net senatvėje. Nenuostabu, kad mokslininkai ieško būdų, kaip išpildyti šį troškimą.


Naujas Šiaurės Karolinos valstijos universiteto (NCU) mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad skirtingi baltymų šaltiniai maiste gali reikšmingai paveikti žarnyno mikrobiomo – virškinimo trakte gyvenančių mikroorganizmų ekosistemos – sudėtį ir funkciją, rašo „SciTechDaily“.


Kepenys yra pagrindinis organas, atliekantis daug svarbių funkcijų organizme, pavyzdžiui, filtruojantis kraują, gaminantis tulžį ir metabolizuojantis maistines medžiagas. Kepenų apsauga yra nepaprastai svarbi, nes kepenų pažeidimai dažnai yra negrįžtami.