Riebalai ir riebus maistas
.


Daugelis žmonių virtuvės spintelėje laiko tik vienos rūšies aliejų, jį naudodami ir salotoms, ir kepimui aukštoje temperatūroje. Dietologai ir gydytojai vis dažniau atkreipia dėmesį į su tokiu neapdairumu susijusią riziką. Kiekvienas riebalų tipas turi skirtingą dūmų tašką, kurį peržengus susidaro kancerogeninės medžiagos.


Amerikiečių mokslininkai apibendrino trijų ilgalaikių ir plataus masto tyrimų – Slaugytojų sveikatos tyrimo, Slaugytojų sveikatos tyrimo II ir Sveikatos priežiūros specialistų stebėjimo tyrimo – rezultatus.


Mėgstamiausi pusryčiai? Daugeliui iš mūsų tai yra kiaušinienė. Ji turi daug privalumų, nes yra skani, maistinga ir šilta. Tačiau kartais susimąstome, ar tikrai ji sveika, jei ji kepta riebaluose. Pasirodo, galima apsieiti ir be jų.


Kepti nėra sunku, tačiau norint, kad taip paruošti patiekalai būtų skanūs ir nekenksmingi sveikatai, reikia laikytis kelių taisyklių. Viskas prasideda nuo tinkamo aliejaus pasirinkimo. Ir tada kyla klausimas, ar galima jį naudoti kelis kartus, ar reikia keisti po kiekvieno kepimo.