Persimonai
.


Sulaukę žiemos džiaugiamės ne tik mandarinais, bet ir persimonais. Sveikos mitybos specialistė, dietistė Vaida Kurpienė papasakojo, ką turėtume žinoti apie persimonus.


Atėjus šaltajam sezonui, dažnas ieško natūralių vitaminų, stiprinančių imunitetą. Šiuo metu į parduotuvių lentynas kaip tik sugula skaisčiai oranžiniai persimonai. Šie vaisiai – neįtikėtinai naudingas produktas, kuris lietuvių namuose dažniausiai atsiranda pirmųjų šalčių išvakarėse.


Vos Lietuvoje paspaudžia pirmasis šaltukas, į parduotuves iš šiltų kraštų atkeliauja persimonai. Nuo rugsėjo iki gruodžio parduotuvių lentynose pasirodo persimonai. Jų tėvynė – Kinija, vėliau šie vaisiai pradėti auginti Japonijoje ir pasklido po visą pasaulį.


Kinijos pietryčiuose yra kaimas, kurio stogai šiuo metu pasipuošę akį rėžiančia oranžine spalva. Nuotraukose darytose iš viršaus spalvingi pastatai atrodo tikrai įspūdingai. Tačiau kas ten ant stogo?


Niūriomis dienomis akį traukia linksmų ir švytinčių spalvų vaisiai – persimonai. Kuo jie naudingi ir kaip juos valgyti?
|
||