Kaip tausoti sveikatą
.


Šią daržovę lietuviai dažnai nuvertina, ir tai yra klaida, nes ji valo žarnyną kaip natūrali šluota ir beveik neturi kalorijų.


Kas be cukraus, tas – be kalorijų ir sveika. Tokią mintį daug metų bandė įpiršti reklamos, pristačiusios maisto produktus ir gėrimus, kuriuose cukrų pakeitė dirbtiniai saldikliai. Tačiau mokslininkai vis garsiau įspėja apie galimus jų šalutinius poveikius. Šįkart tyrėjų dėmesio centre atsidūrė eritritolis.


Specialistai išsamiai aprašė, kas tiksliai vyksta jūsų organizme, kai kasdien geriate juodą kavą, praneša žurnalas „Parade“.


Jau seniai žinoma, kad sveiko gyvenimo trukmei įtakos turi mūsų gyvenimo būdas. Svarbiausi komponentai, žinoma, yra fizinis aktyvumas ir mityba. Ir tai apima ne tik tai, ką valgome, bet ir tai, ką geriame.


Virusinės infekcijos dažnai pasireiškia karščiavimu – padidėjusia kūno temperatūra, matuojama termometru.


Pastaraisiais metais išpopuliarėjo pistacijų desertai. Pistacijos yra skanus, traškus užkandis, kurį verta įtraukti į įvairiapusę mitybą. Kokia jų valgymo nauda?


Avokadai, garsėjantys kremine tekstūra ir sodriu skoniu, vadinami supermaistu. Juose gausu būtinų maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminai, mineralai ir sveikieji riebalai. Tačiau, kaip ir bet kurį kitą gerą dalyką, jį svarbu vartoti su saiku. Nors avokadai teikia daug naudos sveikatai, per didelis jų vartojimas gali kelti pavojų sveikatai.