Bendrosios mitybos rekomendacijos
.


Visi nori gyventi kuo ilgiau, žinoma, su sąlyga, kad jausis gerai ir bus stiprios sveikatos net senatvėje. Nenuostabu, kad mokslininkai ieško būdų, kaip išpildyti šį troškimą.


Naujas Šiaurės Karolinos valstijos universiteto (NCU) mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad skirtingi baltymų šaltiniai maiste gali reikšmingai paveikti žarnyno mikrobiomo – virškinimo trakte gyvenančių mikroorganizmų ekosistemos – sudėtį ir funkciją, rašo „SciTechDaily“.


Kepenys yra pagrindinis organas, atliekantis daug svarbių funkcijų organizme, pavyzdžiui, filtruojantis kraują, gaminantis tulžį ir metabolizuojantis maistines medžiagas. Kepenų apsauga yra nepaprastai svarbi, nes kepenų pažeidimai dažnai yra negrįžtami.


Šio tipo angliavandenių galima rasti ne tik bulvėse, bet ir žaliuose bananuose, virtuose ir atvėsintuose ryžiuose, makaronuose ir neskaldytuose grūduose.


Kotletai – be abejonės, vienas populiariausių mėsos patiekalų. Vis dėlto, net ir patyrę kulinarai kartais susiduria su problema, kai jų pagaminti kotletai būna ne tokie skanūs, kaip norėtųsi.


Aukštas kraujospūdis yra problema, kankinanti daugelį. Nors jį galima kontroliuoti vaistais, yra būdų, kaip jį sumažinti laikantis dietos. Specialūs maisto produktai gali padėti sumažinti ir kontroliuoti hipertenziją.


Užuot naudoję vaistinėse siūlomas priemones, griebkitės šio pamiršto lobio! Net faraonai žinojo jo galią.


Šią daržovę lietuviai dažnai nuvertina, ir tai yra klaida, nes ji valo žarnyną kaip natūrali šluota ir beveik neturi kalorijų.


Mitybos specialistė sako, kad prieš laikydami šiuos keturis maisto produktus šaldytuve, pagalvokite du kartus. Ekspertė Jhanvi Sanghvi teigia, kad yra keletas maisto produktų, kurie gali sukelti apsinuodijimą.


Pavojingiausia forma – neorganinis arsenas – yra kancerogeniškas, t. y. gali skatinti vėžio vystymąsi.