Mobili versija | Apie | Visos naujienos | RSS | Kontaktai | Paslaugos
 
Jūs esate čia: Pradžia » Visos temos » Fermentuoti produktai
 
 

Fermentuoti produktai

.
(0) 2025-03-12 4
Pasirodo, sūris gali sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Tai parodė naujas tyrimas. Tiesa, tam tinka ne bet koks sūris.
(0) 2025-03-09 25
Žinoma, kad pieno produktai yra labai naudingi. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į sūrius, jie būna kieti, minkšti, su pelėsiu ir be jo, sūrūs ir aštrūs, aromatingi ir nelabai. Tačiau daugelis žmonių nežino, koks sūris geriausias sveikatai – šio produkto rūšių yra tiek daug, kad labai lengva susipainioti.
(3) 2025-02-15 11
Tyrėjai pastebėjo, kad suvalgius iki trijų šio patiekalo porcijų per dieną, tiriamųjų antsvoris sumažėjo 11 procentų, palyginti su valgiusiais mažiau nei vieną porciją.
(0) 2025-01-09 4
Verta apriboti jo vartojimą iki daugiausiai trijų kartų per savaitę.
(0) 2025-01-03 1
Pieno produktų skyriuje beveik visuose prekybos centruose galima rasti pelėsinio sūrio. Šie sūriai dažnai yra brangesni ir nėra labai populiarūs tarp pirkėjų, nes daugelis jų bijo apsinuodyti. Tačiau tie, kurie peržengia šią baimę, atranda tikrą skonio malonumą. Pelėsinis sūris išsiskiria unikaliu skoniu, tekstūra ir neįprastu aromatu.
(0) 2024-11-13 3
Žmonės raugina maistą ir gėrimus jau mažiausiai 13 000 metų – ir beveik tiek pat laiko kalba apie jų naudą sveikatai. Tačiau nepaisant ilgos rauginimo istorijos, tik dabar pradedame aiškintis, ar šie maisto produktai iš tiesų yra naudingi mūsų sveikatai, rašo „New Scientist“. Skirtingai nei mūsų protėviai, dabar jau žinome, kaip vyksta fermentacija: mikrobai (pavyzdžiui, tam tikros mielės ir bakterijos) suskaido grūdų, vaisių, daržovių ir pieno produktų cukrus taip, kad jie nesugestų ir išgautų unikalų skonį. Tačiau ką tai reiškia mūsų sveikatai?
(0) 2024-11-04 31
Alaus įvaizdis nėra kaip tipiško sveikuoliško gėrimo – nes šis gėrimas dažniau asocijuojasi su girtų draugužių vakarėliais, nei su maisto papildais ir žolelių arbatomis. Tačiau yra įrodymų, kad kai kurios alaus rūšys gali būti naudingos sveikatai, daugiausia kaip galimas probiotikų šaltinis.
(0) 2024-10-30 13
Rauginti kopūstai pamažu vėl populiarėja dėl daugybės naudingų savybių. Šis „supermaistas“ dabar prekybos centrų lentynose pasirodo įvairių skonių variacijų, pavyzdžiui, su krapais, su jalapenais, ne tik su morkomis ir spanguolėmis.
(0) 2024-10-27 1
Kodėl fermentinis sūris geltonas, kai pienas atrodo baltas? Pieno produktų spalvą gali nulemti keli veiksniai.
(4) 2024-09-03 19
Jame yra nedidelis kiekis vitamino C ir B grupės vitaminų, taip pat kalio, geležies, magnio, fosforo, natrio ir kalcio.
(0) 2024-08-26 2
Mokslininkai atskleidė, kodėl daugelis iš mūsų labiau mėgstame išlydyto, o ne kieto sūrio skonį – ir dėl to kalta mūsų meilė riebiam maistui, rašo „IFLScience“.
(0) 2024-08-08 7
Kalbant apie geriausius maisto produktus, skirtus žarnyno sveikatai, fermentuoti maisto produktai dažnai būna pirmas pasirinkimas.
Metai: visi
[1-15] 16-30 31-45 >>

Jūsų požiūris

Aktyvios diskusijos