Vaisiai ir daržovės
.


Kasdien tai valgant gali pagerėti cholesterolio kiekis kraujyje ir kartu sumažėti oksidacinis stresas bei uždegimas.


Egzistuoja klaidingas įsitikinimas, kad vaisiai visada yra sveiki ir mažai kaloringi. Kai kurie iš jų, tokie kaip populiarieji bananai ar vynuogės, turi daug cukraus ir nepadeda mesti svorio. Tačiau yra ir išimčių.


Visi nori gyventi kuo ilgiau, žinoma, su sąlyga, kad jausis gerai ir bus stiprios sveikatos net senatvėje. Nenuostabu, kad mokslininkai ieško būdų, kaip išpildyti šį troškimą.


Šio tipo angliavandenių galima rasti ne tik bulvėse, bet ir žaliuose bananuose, virtuose ir atvėsintuose ryžiuose, makaronuose ir neskaldytuose grūduose.


Aukštas kraujospūdis yra problema, kankinanti daugelį. Nors jį galima kontroliuoti vaistais, yra būdų, kaip jį sumažinti laikantis dietos. Specialūs maisto produktai gali padėti sumažinti ir kontroliuoti hipertenziją.


Nors bulvių sūdymas virtuvėje atrodo kaip nereikšminga smulkmena, tinkamas šio proceso atlikimas gali iš esmės pakeisti gaminamo maisto kokybę. Ar kada susimąstėte, kada ir kaip geriausia sūdyti bulves, kad jos būtų ne tik skanios, bet ir išsaugotų savo naudingąsias savybes? Šiame straipsnyje atskleisime pagrindines bulvių sūdymo taisykles, kurios padės jums pasiekti puikių rezultatų.


Šią daržovę lietuviai dažnai nuvertina, ir tai yra klaida, nes ji valo žarnyną kaip natūrali šluota ir beveik neturi kalorijų.


Nors arbūzus galima įsigyti ištisus metus, jie skaniausi šiltomis ir karštomis dienomis. Pasakojame, kaip išsirinkti sultingą, aromatingą vaisių, kurio minkštimas nebūtų minkštas kaip kempinė. Tai visai nesunku.